Ask2travelAsk2travel
Forgot password?

Κορσική – Σαρδηνία 10 ημέρες

Οργανωμένη oδική  εκδρομή στη Σαρδηνία και στη Κορσική

Λιβόρνο – Αζάτσιο – Μπάστια – Καλιάρι – Αλγκέρο

 

Προορισμός - Διάρκεια

Εκδρομή:Κορσική – Σαρδηνία

Διάρκεια : 10 ημέρες

Αναχωρήσεις :19/07, 09/08, 08/09

Τύπος : Οδική  οργανωμένη Εκδρομή

1η ημέρα: Αθήνα – Πάτρα
Αναχώρηση από την Αθήνα και μεταφορά στη Πάτρα απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο για Ιταλία. Τακτοποίηση στις καμπίνες, διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: Ανκόνα – Λιβόρνο
Άφιξη στην Ανκόνα. Αναχώρηση για το Λιβόρνο και το ξενοδοχείο μας όπου θα διανυκτερεύσουμε.

3η ημέρα: Λιβόρνο – Μπάστια – Κόρτε – Αζάτσιο
Πρωινό και στην συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο για την Κορσική που κατοικήθηκε για πρώτη φορά από τους Ίβηρες και τους Kέλτες ενώ αργότερα έγινε πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα σε Eτρούσκους και Kαρχηδόνιους. Μετά από μια θαλάσσια διαδρομή περίπου 4 ωρών φθάνουμε στην Μπάστια, οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα του Βόρειου μέρους του νησιού λόγω του λιμανιού της, ιδρύθηκε το 1372, ενώ πήρε το όνομά της από τη λέξη Βastiglia (φρούριο/φυλακή). Ένας από του πιο διάσημους Γάλλους συγγραφείς, ο Βίκτωρ Ουγκώ, πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στη Μπάστια. Η Μπάστια είναι όμορφη και γραφική με το κάστρο της, ενώ κάτω από αυτό εκτείνεται η πλατεία του Αγίου Νικολάου, το πιο κεντρικό σημείο της πόλης και τρίτη μεγαλύτερη πλατεία στην Ευρώπη, που έχει περίπου 300 μέτρα μήκος και 90 μέτρα πλάτος. Στο κέντρο της δεσπόζει ο ανδριάντας του Ναπολέοντα Α’, με αμφίεση Ρωμαίου αυτοκράτορα, έργο του Ιταλού γλύπτη Μπαρτολίνι, ο οποίος αναρτήθηκε το 1853 ως φόρος τιμής στον Ναπολέοντα. Συνεχίζοντας το ταξίδι μας θα επισκεφτούμε την γραφική πόλη του Κόρτε όπου θα γνωρίσουμε την πόλη. Επόμενος προορισμός το Αιάκειο, οι Κορσικανοί το ονομάζουν Αζάτσιο, πρωτεύουσα της Κορσικής και πατρίδα του Μεγάλου Ναπολέοντα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία στην πόλη. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Αζάτσιο – Καρυές – Αζάτσιο
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη δυτική πλευρά του νησιού, με πρώτη στάση το χωριό Καρζές που στα ελληνικά σημαίνει Καρυές και που κτίστηκε βάσει αρχιτεκτονικού σχεδίου σαν τα απάτητα κάστρα της Μάνης. Οφείλει την καταγωγή του σε μια ελληνική αποικία Μανιατών από την Πελοπόννησο που εγκαταστάθηκε στην Κορσική το 1676. Δυο εκκλησίες που βρίσκονται η μια απέναντι από την άλλη, δείχνουν τον από το παρελθόν ανταγωνισμό μεταξύ των δυο πολιτισμών. Μια καθολική εκκλησία τελευταίο παράδειγμα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής και μια ορθόδοξη κτισμένη το 1852. Παντού θυμίζει Ελλάδα καθώς βαδίζει κανείς στο Καρζές, στην οδό Ελλάδος, στην οδό Μάνης και στην οδό Οιτύλου. Ελεύθερος χρόνος για καφέ στην πλατεία του χωριού. Επιστροφή στο Αζάτσιο όπου θα περιηγηθούμε στην πρωτεύουσα του νησιού. Θα θαυμάσουμε μεταξύ άλλων την πλατεία Σαρλ Ντε Γκωλ που αποτελεί το κέντρο της πόλης με το μνημείο του Ναπολέοντα. Θα περάσουμε στην πλατεία Αούστερλιτς και επόμενο σημείο αναφοράς μας είναι η λεωφόρος Πρεμιέρ Κονσύλ, που φιλοξενεί το σιντριβάνι των τεσσάρων λιονταριών και μας οδηγεί στην πλατεία του Στρατάρχη Φος, την κομψότερη πλατεία της πόλης όπου κυριαρχεί το Δημαρχείο, γνωστό για τη Ναπολεόντεια Αίθουσα. Περιφερειακά της πλατείας απλώνεται η Παλαιά Πόλη, στη νότια συνοικία της οποίας βρίσκεται το σπίτι του Βοναπάρτη, θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό, θολωτό οικοδόμημα του 16ου αιώνα όπου βαπτίστηκε και θα ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας με το Μέγαρο Φες, το οποίο στεγάζει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το ομώνυμο μουσείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Αζάτσιο – Μπονιφάτσιο – Σάσσαρι
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Μπονιφάτσιο, το στενό που χωρίζει την Κορσική από τη Σαρδηνία. Ιδρύθηκε το 828 μ.Χ. από τον Κόμη Bonifacio της Τοσκάνης, είναι φυσικό λιμάνι και φέρει μια εντυπωσιακή ομοιότητα με το σπίτι των Λαιστρυγόνων, που αναφέρεται στην Οδύσσεια του Ομήρου. Με το καραβάκι θα περάσουμε στην Σαρδηνία και αναχωρούμε για την εμπορική πρωτεύουσα της Σαρδηνίας το Σάσσαρι. Με την άφιξη θα περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Αγίου Giuzepe, την εκκλησία της Σάντα Μαρία ντι Μπετλέμ, που είναι μια από τις πιο παλιές της πόλης. Θα θαυμάσουμε ακόμα το σιντριβάνι Φοντάνα ντι Ροζέλο που αποτελεί ένα από τα σύμβολα της πόλης και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Ντι Ιτάλια όπου κυριαρχεί το Παλάτσο ντε λα Προβίτσια. Χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Σάσσαρι – Αλγκέρο – Μπόσα – Κάλιαρι
Πρωινή αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στο νησί με κατάληξη στο νότο. Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας θα είναι το Αλγκέρο, μια πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη της βόρειας Σαρδηνίας, με το φρούριό του να δεσπόζει στο λιμάνι. Θα δούμε το ιστορικό κέντρο και θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της υπέροχης παλιάς του πόλης. Καθώς το Αλγκέρο κατακτήθηκε το 1353 από την Αραγώνα, αποτελεί την πόλη του νησιού με τα πιο έντονα ισπανικά στοιχεία. Η διάλεκτος που μιλούν οι κάτοικοί του είναι στενά συνδεδεμένη με εκείνη της Καταλονίας και για τον λόγο αυτό, από το 1970 οι πινακίδες στους δρόμους αναγράφονται και στα ιταλικά και στα καταλανικά. Συνεχίζουμε για τη πόλη Μπόσα, που βρίσκεται κοντά στις εκβολές του ποταμού Τέμο, του μοναδικού πλωτού ποταμού της Σαρδηνίας. Η παλιά πόλη έχει έντονα μεσαιωνικά στοιχεία, όπως το Καστέλο Μαλασπίνα, αλλά και γραφικά τοπία και μαγευτικές παραλίες, που το καλοκαίρι πλημμυρίζουν από τουρίστες και παραθεριστές. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο Κάλιαρι. Το Κάλιαρι είναι από εκείνες τις πόλεις της Μεσογείου που φαίνεται να έχουν δανειστεί στοιχεία από όλους τους λαούς που πέρασαν από το νησί. Γενοβέζικα κάστρα, Αραβικές πύλες, Ναπολιτάνικα σοκάκια, Μασαλιώτικες παραλίες & βορειοευρωπαϊκή φινέτσα είναι τα χαρακτηριστικά του. Θα δούμε στην παλιά πόλη την μεγάλη πλατεία Ματεότι, το Κυβερνείο, τη Μητρόπολη με την εκπληκτική κρύπτη της, τον Πύργο του Ελέφαντα και την εκκλησία των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού. Δείπνο και διανυκτέρευση στην πρωτεύουσα της Σαρδηνίας.

7η ημέρα: Κάλιαρι – Μπαρουμίνι – Όλμπια – Πόρτο Τσέρβο – Κόστα Σμεράλντα
Μετά το πρωινό κατευθυνόμαστε Βόρεια για να συναντήσουμε το μνημείο της Unesco Νουράγκε του Μπαρουμίνι που χρονολογείται από τον 20ο αιώνα π.χ. Επόμενη στάση θα γίνει στις βορειοανατολικές ακτές του νησιού με προορισμό ένα από τα ωραιότερα θέρετρα της Μεσογείου, την Cοsta Εsmeralda όπου πολλοί επώνυμοι περνούν εκεί τις διακοπές τους. Επισκεπτόμαστε από την ευρύτερη αυτή περιοχή τον πιο όμορφο και σημαντικό πόλο έλξης των τουριστών το Πόρτο Τσέρβο, όπου και θα περπατήσουμε τη μικρή αυτή περιοχή που είναι πλήρως οργανωμένη για τους επίλεκτους ανά το κόσμο τουρίστες. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στην Όλμπια, άφιξη και σύντομη περιήγηση στο οικονομικό κέντρο του νησιού. Μια δυναμική πόλη η οποία παρουσιάζει τον εαυτό της ως τουριστικό προορισμό για την όμορφη θάλασσα και τις παραλίες, αλλά και για τον μεγάλο αριθμό μνημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Το όνομα Όλμπια είναι αρχαίο ελληνικό. Επιβίβαση στο πλοίο με προορισμό το Λιβόρνο. Διανυκτέρευση εν πλω.

8η ημέρα: Λιβόρνο – Πίζα – Φλωρεντία – Μοντεκατίνι
Το πρωί άφιξη στο λιμάνι του Λιβόρνου και άμεση αναχώρηση για την Πίζα όπου θα περιηγηθούμε στην πόλη και στην πλατεία των θαυμάτων για να δούμε το πιο γνωστό αξιοθέατο της περιοχής, τον κεκλιμένο Πύργο της Πίζας, ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μνημεία του κόσμου που συνυπάρχει αρμονικά με το βαπτιστήριο και τον καθεδρικό ναό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Φλωρεντία που είναι η πλουσιότερη πόλη σε καλλιτεχνικούς θησαυρούς της Αναγέννησης. Θα θαυμάσουμε μεταξύ άλλων το Βαπτιστήριο με την περίφημη πόρτα του Παράδεισου, το περίφημο Ντουόμο (Μητρόπολη) με το καμπαναριό του γνωστό ως και «το καμπαναριό του Τζιόττο», το Παλάτσο Βέκκιο, το Πόντε Βέκκιο που λέγετε έτσι λόγω του ότι είναι και το παλαιότερο γεφύρι που συνδέει τις δύο όχθες του ποταμού ‘Αρνου, την γκαλερία των Ουφίτσι που μέσα της φιλοξενεί την μεγαλύτερη και πιο σημαντική συλλογή έργων ζωγραφικής της Αναγέννησης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχειο μας στο Μοντεκατίνι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Μοντεκατίνι – Ανκόνα
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Ανκόνα και επιβίβαση στο πλοίο με προορισμό την Πάτρα.

10η ημέρα: Πάτρα – Αθήνα
Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και επιστροφή στην Αθήνα.

1η ημέρα  Αθήνα | Ντουμπάι

 

Πτήση για το Ντουμπάι ( με την EMIRATES AIRLINES η την ETIHAD AIRWAYS ), υποδοχή από τον αντιπρόσωπο μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο  , διανυκτέρευση

 

2η ημέρα  Ντουμπάι ξενάγηση

 

Η σημερινή ξενάγηση, μας δίνει μια γεύση από το παραδοσιακό και σύγχρονο Ντουμπάι, αρχίζουμε     το Dubai Down Town όπου  θα δούμε το υψηλότερο κτίριο τής γής Burj Khalifa την τεχνητή λίμνη  με τα συντριβάνια και τα souk,συνεχίζουμε για το σήμα κατατεθέν της πόλης, το ξενοδοχείο Burj al Arab (στάση απο μικρή απόσταση)  και περνάμε στο τεχνητό νησι Palm Jurmeirah οπου βρίσκεται το περίφημο Atlantis. Με κατεύθυνση το κέντρο του Ντουμπάι, ακολουθούμε τον παραλιακό δρόμο της Jumeirah, θα δούμε το Jumeirah mosque και στην Βastakiya θα επισκεφθούμε το φρούριο  – μουσείο Al Fahidi. Με το θαλάσσιο ταξί «αμπρα» θα διασχίσουμε το Creek για να επισκεφθούμε το μεγάλο παζάρι του Ντουμπάι (σουκ)Ένας πολύχρωμος και εξωτικός κόσμος χρυσός, πολύτιμες πέτρες  μεταξωτά, πασμίνες, μπαχαρικά και οτι άλλο λαμπερό, πολύτιμο και ευωδιαστό με προϋπόθεση το σκληρό παζάρι! Επιστροφή στο  Down town καί γεύμα σε μπουφέ  σε  πολυτελές ξενοδοχείο VIDA η AL MANZIL

Το απόγευμα σας προτείνουμε επίσκεψη στα κανάλια και το souk του Madinat palace

 

3η ημέρα  Ντουμπάι | σαφάρι στην έρημο

 

Πρωινό ελεύθερο, νωρίς το απόγευμα αναχώρηση με τa ειδικά οχήματα (jeep 4WD) για νa ζήσουμε την μοναδική εμπειρία που θα μαςπροσφέρει η σημερινή μας περιπλάνηση στην έρημο. Θa διασχίσουμε τους αμμόλοφους, θα απολαύσουμε το ονειρεμένο ηλιοβασίλεμα στην απεραντοσύνη της ερήμου κάνουμε βόλτες με  καμήλες,orientalτατουάζ με χένα,,θα δοκιμάσουμε ναργιλέ καί τον αισθησιακό χορό της κοιλιάς γύρω απο την φωτιά κάτω από τον εκθαμβωτικό έναστρο ουράνο. Ενώ απολαμβάνουμε αυτη την μοναδική βραδιά, στον ειδικάδιαμορφωμένο χώρο (τέντα),οι chef ετοιμάζουν το γευστικότατο δείπνο μας (BBQ), Επιστροφή στο Dubai.

 

 

 

 

 4η ημέρα  Ντουμπάι| Αμπου Ντάμπι | Yas island

Πρωινό και αναχώρηση για την εκδρομή στο Αμπου Νταμπι .Το Αμπού Ντάμπι ειναι η επίσημη πρωτεύουσα των Αραβικών Εμιράτων.  Πρώτη μας επίσκεψη το μεγαλοπρεπές και μεγαλύτερο Τζαμί του κόσμουαφιερωμένο στην μνήμη του Σεΐχη Zayed. θα δούμε το ξενοδοχείοEmirates palace και μετά απο μιασύντομη περιήγηση θα διασχίσουμετην έρημο με προορισμό το Yas island. Αφήνουμε το Αμπου Ντάμπι με προορισμό το φημισμένο Yas Island, Γεύμα σε μπουφέ στο πολυτελές εστιατόριο Assymetry  στο ξενοδοχείο Radisson Blu.  Επιστροφή στο Ντουμπαι

 

5η ημέρα  Ντουμπάι | Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο καί πτήση για την Αθήνα

Tιμές κατ’ άτομο

Αναχωρήση Early Booking
Δίκλινο
Δίκλινο Μονόκλινο 3ο άτομο
παιδί έως 12 ετών
 19/07
09/08, 08/09
995 € 1045 € +195 € 845 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 

 • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Εισιτήρια πλοίων Πάτρα-Ανκόνα/Ανκόνα-Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με κοινοπραξία ΑΝΕΚ/Superfast & Minoan
 • Εισιτήρια πλοίου οικονομικής θέσεις στα δρομολόγια Λιβόρνο – Μπάστια και Μπονιφάτσιο – Σάντα Τερέζα Γκαλούρα
 • Εισιτήρια Πλοίου Όλμπια – Λιβόρνο σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (μόνο στα ξενοδοχεία, όχι στα πλοία)
 • Έμπειρος Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Περιηγήσεις/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται
 • Ασφάλιση αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση μέχρι 75 ετών

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Είσοδοι σε μουσεία, πύργους, αξιοθέατα
 • Checkpoint 25€ ανά άτομο
 • Τα περιηγητικά τρενάκια στις πόλεις
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

ΚΟΡΣΙΚΗ

Χώρα: Γαλλία
Πρωτεύουσα: Αζαξιό
Νόμισμα: Ευρώ
Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω απο την Ελλάδα
Διεθνής κωδικός κλήσης: +33

ΣΑΡΔΗΝΙΑ

Χώρα: Ιταλία
Πρωτεύουσα: Κάλιαρι
Νόμισμα: Ευρώ
Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω απο την Ελλάδα
Διεθνής κωδικός κλήσης: +39

 

Παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας στο παρακάτω τηλέφωνο 210 - 9582349