Ask2travelAsk2travel
Forgot password?

Γύρος Ρουμανίας – 7 ημέρες

Οργανωμένη αεροπορική  εκδρομή στη Ρουμανία.

Καρπάθια – Βουκουρέστι – Ιάσιο – «Ζωγραφιστά Μοναστήρια» Μπουκοβίνας & Μολδαβίας – Κλουζ Ναπόκα – Σιγκισοάρα – Μπρασόβ – Ποϊάνα Μπρασόβ – Πέλες – Αλατωρυχεία Τurda

 

 

 

Προορισμός - Διάρκεια

Εκδρομή:Ρουμανία – Βουκουρέστι

Διάρκεια :   7 ημέρες

Αναχωρήσεις :15/07, 29/07, 12/08, 02/09, 16/09

 

 

Τύπος : Αεροπορική  οργανωμένη Εκδρομή

1η ΗΜΕΡΑ

Αθήνα – Βουκουρέστι

Πρωινή πτήση μας για το Βουκουρέστι. Άφιξη, συνάντηση με τον αντιπρόσωπο μας και αναχώρηση για τη περιήγηση στην πόλη με τις πλατείες Βικτοριέι & Ουνιβερσιτάτζι, το Αθήναιο, το Εθνικό Θέατρο του Λουκά Καρατζιάλε, τον Λόφο της Μητρόπολης και άλλα αξιοθέατα. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ

Βουκουρέστι – Ιάσιο

Πρωινό και αναχώρηση με πορεία προς το Ιάσιο. Άφιξη και περιήγηση στην πρώην πρωτεύουσα της ηγεμονίας της Μολδοβλαχίας που ως γνωστόν, συνδέεται με την Ελληνική ιστορία και Επανάσταση του 1799 & 1821. Περίπατος στην πλατεία της Ένωσης, με το άγαλμα του Αλέξ Κούζα, τα εμβλήματα της Μολδαβίας και της Βλαχίας. Εδώ δεσπόζει το οικοδόμημα όπου στεγάζεται το Μέγαρο Πολιτισμού και το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας. Στο λόφο Κοπόου θα δούμε το μοναστήρι Τσετάτζουϊα με τις Ελληνικές επιγραφές και θα θαυμάσουμε από ψηλά τη θέα της παλιάς και σύγχρονης πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ

Ιάσιο – Μοναστήρια Ρουμανικής Μολδαβίας – Γκούρα Χομορουλούι

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Σουτσεάβα, περιοχή των μοναστηριών της Ρουμανικής Μολδαβίας. Η μέρα είναι αφιερωμένη στα πιο αντιπροσωπευτικά μοναστήρια της περιοχής: Βορονέτ, Σουτσεβίτα & Μολντοβίτα. Χαρακτηριστικές οι περίφημες τοιχογραφίες τους, με θέματα ιστορικά και θρησκευτικά γεγονότα, όπως η Άλωση της Κων/πόλεως κ.λπ. Συνεχίζουμε για τη Γκούρα Χουμορουλούι, άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ

Τρανσυλβανία – Μπιστρίτα – Μπαρκουλούι – Κλουζ Ναπόκα

Σήμερα ταξιδεύουμε δυτικά στην Τρανσυλβανία, περνώντας από το παραδοσιακό χωριό Μπιστρίτα – Μπαρκουλούι, όπου θα κάνουμε στάση για φαγητό στο «Κάστρο του Δράκουλα», τοπικό εστιατόριο/ξενοδοχείο που λειτουργεί και ως μουσείο. Συνεχίζουμε για την παραδοσιακή πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, την Κλουζ Ναπόκα, κορυφαία Ευρωπαϊκή πόλη, με μηδέν εγκληματικότητα και ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια. Περιήγηση, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο.

5η ΗΜΕΡΑ

Τurda Salina, «Υπόγειο Παλάτι Αλατιού» – Σιγκισοάρα – Μπρασόβ (274 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το αλατωρυχείο Turda Salina, ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα για τον επισκέπτη στη Ρουμανία. Οι εγκαταστάσεις του αλατωρυχείου είναι πρόσφατα πλήρως ανακαινισμένες. Τα πάντα είναι πολύ καλά οργανωμένα. Υπάρχει υπόγεια λίμνη με ενοικιαζόμενα σκάφη, 200 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης. Συνεχίζουμε για τη Μεσαιωνική Σιγκισοάρα, μια πανέμορφη πόλη που προστατεύεται από την UNESCO, περιτριγυρισμένη από πύργους, πολεμίστρες και οχυρωματικά έργα. Επόμενος σταθμός μας η επίσης Μεσαιωνική Μπρασόβ, πόλη του 18ου αιώνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο.

6η ΗΜΕΡΑ

Μπρασόβ – Πέλες – Πύργος Μπραν (Πύργος Δράκουλα) – Μπρασόβ

Πρόγευμα και αφού κάνουμε μια σύντομη επίσκεψη στο Παλάτι Πέλες, αναχώρηση με το πούλμαν για τα Καρπάθια, όπου θα επισκεφθούμε το Φρούριο Μπραν (Πύργο του Δράκουλα). Επιστροφή στο Μπρασόβ και περιήγηση στην πόλη όπου θα δούμε τη Μαύρη Εκκλησία, την κεντρική πλατεία και το Δημαρχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος στην πόλη, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ

Μπρασόβ – Βουκουρέστι – Αθήνα

Πρωινή αναχώρηση για το Βουκουρέστι. Ελεύθερος χρόνος στη πόλη και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής μας.

Τιμές & Παροχές

Κόστος κατ’ άτομο Ημέρες Early Booking 2κλινο 1κλινο Παιδί
15/7, 29/7, 12/8, 2/9, 16/9 7 545 € 595 € +130 € 465 €

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines με προορισμό το Βουκουρέστι
 • Εκδρομές/περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν
 • 6 νύχτες στη Ρουμανία (1 στο Βουκουρέστι, 1 Ιάσιο, 1 Γκούρα Χουμορουλούι, 1 Κλουζ Ναπόκα, 2 Μπρασόβ)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Τοπικός ξεναγός στο Βουκουρέστι
 • Έμπειρος συνοδός/αρχηγός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων 140€
 • Είσοδοι σε μουσεία, πύργους
 • Checkpoint 25€ ανά άτομο
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Τα ξενοδοχεία μας ή παρόμοια:
Βουκουρέστι: NH Bucharest 4*
Ιάσιο: International Hotel 4*
Γκούρα Χουμορουλούι: Hotel Best Western Bucovina Club de Munte 4*
(η διανυκτέρευση ενδέχεται να γίνει και στη Σουτσάβα)
Κλουζ Ναπόκα: Grand Hotel Napoca 4*
Μπρασόβ: Hotel Ramada Brasov 4*

Πτήσεις με την Aegean Airlines

Παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας στο παρακάτω τηλέφωνο 210 - 9582349