ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Οι φίλοι της ιστιοπλοΐας έχουν την τιμητική τους στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία ! Η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή είναι γεμάτη με τοπία απίστευτης φυσικής ομορφιάς και ενδείκνυνται για αυτή την δραστηριότητα.

Είτε μέσα από rentals, είτε μέσα από τις ημερήσιες ιστιοπλοϊκές εκδρομές, σας περιμένουν στιγμές αληθινής χαλάρωσης στο απέραντο γαλάζιο.

Σας συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε την ιστιοπλοΐα που δικαίως οι άνθρωποι της θάλασσας παρομοιάζουν με την… πραγματική ελευθερία!

Ζήστε μια συναρπαστική εμπειρία νοικιάζοντας ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος ή Καταμαράν μόνο για την παρέα σας. Απολαύστε μια μοναδική αίσθηση ελευθερίας και ανεξαρτησίας, δίνοντας στον εαυτό σας τη δυνατότητα να μοιραστεί με την οικογένεια ή τους φίλους σας, την ασύγκριτη ομορφιά των ελληνικών νησιών και τα φιλόξενα νερά του Αιγαίου, του Ιονίου αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου.

Επανδρωμένα Σκάφη

Αν το όνειρό σας είναι να ζήσετε την υπέροχη αίσθηση περιπέτειας και ξεγνοιασιάς που σας προσφέρει ένα ταξίδι με ιστιοπλοϊκό γύρω από τα ελληνικά νησιά, αλλά είστε μόνος ή μόνη (ή ένα ζευγάρι) και δεν μπoρείτε να αναλάβετε εξ ολοκλήρου τα έξοδα ναύλωσης ενός σκάφους, εμείς είμαστε σε θέση να κάνουμε το όνειρό σας πραγματικότητα!

Σας δίνουμε τώρα την ευκαιρία, να ναυλώσετε ένα κρεβάτι ή μία καμπίνα (με δύο κουκέτες) σε ένα από τα ιστιοπλοϊκά μας, τα οποία διατίθενται με δικούς μας επαγγελματίες καπετάνιους και εκτελούν προγραμματισμένα δρομολόγια για τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά, με συγκεκριμένες ημερομηνίες αναχώρησης.

 

Τα σκάφη μας ελέγχονται ετησίως από τον Ελληνικό Νηογνώμονα και είναι εφοδιασμένα με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας και πλοήγησης. Επιπλέον είναι πλήρως ασφαλισμένα, απέναντι σε οποιασδήποτε βλάβη και ευθύνη προς τρίτους.

Απλά δηλώστε μας τον αριθμό των ατόμων (ένα ή περισσότερα) και το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο επιθυμείτε να κάνετε τις διακοπές σας και θα σας ενημερώσουμε το συντομότερο για την πιο κοντινή αναχώρηση στις ημερομηνίες που έχετε επιλέξει, καθώς και για τη διαθεσιμότητα κλινών ή καμπίνων, στα σκάφη μας (πάντα φυσικά σε σχέση με τη στιγμή που κάνετε την αναζήτησή σας).

Τα μεμονωμένα άτομα μοιράζονται συνήθως μία καμπίνα με ταξιδιώτες του ίδιου φύλο, αλλά αυτό εξαρτάται πάντα από τη διαθεσιμότητα. Ίσως η συμβίωση, σε ένα ιστιοπλοϊκό με άλλους ανθρώπους που δεν γνωρίζετε, να σας φαντάζει περίεργη, αν ωστόσο λάβετε υπόψη σας ότι με όλους τους συνεπιβάτες σας θα έχετε πολλά κοινά όπως την αγάπη για την ιστιοπλοΐα, την αγάπη και το σεβασμό για τη φύση, την αναζήτηση της ομορφιάς και της περιπέτειας τότε μπορείτε να θεωρήσετε μεταξύ όλων σας δεδομένη και μια μεγάλη αίσθηση σεβασμού προς τους άλλους συνταξιδιώτες.

 

Flotilla

Αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος για μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα (Πανεπιστήμια, Σχολές Ιστιοπλοΐας, εταιρείες κλπ.) να πλεύσουν μαζί ακολουθώντας την ίδια διαδρομή, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να απολαύσουν τις ιδιωτικές τους στιγμές, αφού ταξιδεύουν χωρισμένοι σε ομάδες μέσα σε ιστιοπλοϊκά σκάφη παρόμοιου μεγέθους.

 

 

Υπάρχουν δύο είδη φλοτίλλας που μπορούμε να οργανώσουμε για σάς:

1) Αν στις ομάδες σας υπάρχουν άτομα με δίπλωμα ιστιοπλοΐας (απαιτείται ένας τουλάχιστον σε κάθε σκάφος), και έχετε ήδη σχεδιάσει ή θέλετε να σχεδιάσετε το δρομολόγιό σας στα ελληνικά νησιά, τότε σας παρέχουμε τα ιστιοπλοϊκά ή καταμαράν της επιλογής σας, σας δίνουμε όλες τις απαραίτητες συμβουλές και πληροφορίες σχετικά με τα μέρη που σκοπεύετε να επισκεφτείτε και φυσικά σας εξασφαλίζουμε οποιαδήποτε τεχνική υποστήριξη τυχόν χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

2) Αν δεν έχετε έμπειρους κυβερνήτες στις ομάδες σας, αλλά ούτε και συγκεκριμένες ιδέες για τα μέρη που θέλετε να επισκεφτείτε, τότε μπορούμε να σας προσφέρουμε τα καταλληλότερα για την ομάδα σας ιστιοπλοϊκά η καταμαράν, με έμπειρους καπετάνιους (με επιπλέον χρέωση), καθώς και μια προτεινόμενη διαδρομή που περιλαμβάνει τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα των ελληνικών νησιών που αξίζει να συμπεριλάβετε στο ταξίδι σας. Φυσικά κάθε δρομολόγιο εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες και ο καπετάνιος σας είναι υπεύθυνος να επιλέξει την καλύτερη πλεύση, για την ασφάλεια και την άνεσή σας.

 

Ιστιοπλοΐα στην Ελλάδα

 

Η Μεσόγειος Θάλασσα περιτριγυρίζεται από πόλεις μεγάλου ιστορικού ενδιαφέροντος, ενώ κατά μήκος των ακτών της συγκεντρώνονται ίχνη και μνημεία σπουδαίων αρχαίων πολιτισμών που ήκμασαν στην περιοχή. Ιδιαίτερα το ανατολικό τμήμα της Μεσογείου που αγκαλιάζει την Ελλάδα και από τις δύο πλευρές, δεν είναι μόνο απερίγραπτα όμορφο, αλλά και πολιτισμικά συναρπαστικό. Η ιστιοπλοΐα στις ελληνικές θάλασσες είναι αναμφίβολα ένα μαγικό ταξίδι στην ιστορία και τον πολιτισμό.

 

Ιστιοπλοΐα στην Τουρκία

 

Με περισσότερα από 8.333 χιλιόμετρα ακτών η Τουρκία διαθέτει ένα ιδιαίτερα όμορφο φυσικό περιβάλλον με σπηλιές, κόλπους και παραλίες. Τα τοπία που περιστοιχίζουν τα νερά της γειτονικής χώρας προσφέρονται για ιστιοπλοΐα αλλά και για ειδυλλιακές κρουαζιέρες όπου μπορεί κανείς να εξερευνήσει την φύση αλλά και την ιστορία, μέσα από ένα ταξίδι σε σημαντικά ευρήματα αρχαίων πολιτισμών.