Ask2travelAsk2travel
Forgot password?

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΡΑΧΩΒΑ


ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΡΑΧΩΒΑ

 

 

 

Προορισμός - Διάρκεια

Εκδρομή: Αράχωβα

Διάρκεια : 3 & 4 ημέρες

Αναχωρήσεις : 3 ημέρες: 05/01
4 ημέρες: 23/12, 30/12 & 04/01

 

Τύπος : Οδική  οργανωμένη Εκδρομή

1η ημέρα: Αθήνα – Ιερά Μονή Όσιου Λουκά – Δίστομο – Δελφοί
Αναχώρηση από Αθήνα νωρίς το πρωί και με ενδιάμεση στάση για καφέ θα φτάσουμε στο σπουδαιότερο ίσως βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αιώνα, την ιερά μονή του Οσίου Λουκά. Χτισμένη σε μια γραφική πλαγιά στις δυτικές υπώρειες του Ελικώνα θα μας χαρίσει υπέροχες εικόνες. Ελεύθερος χρόνος για πνευματική ξεκούραση και εκ νέου αναχώρηση για το Δίστομο. Εδώ θα επισκεφθούμε το μουσείο όπου θα ενημερωθούμε από εκπρόσωπο του μουσείου για τα γεγονότα και την κατοχή των Γερμανών στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Επίσης θα ανέβουμε στο χώρο θυσίας όπου θα δούμε τα ονόματα των θυμάτων του ολοκαυτώματος γραμμένα σε μαρμάρινες πλάκες. Ύστερα, πορεία για τους Δελφούς όπου θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο και το περίφημο μουσείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Άμφισσα – Γύρος Λίμνης Μόρνου
Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για την Άμφισσα, μια πόλη με πλούσια ιστορία που ξεκινάει από την εποχή των αρχαίων Ρωμαϊκών χρόνων. Εδώ, σε μια σύντομη περιήγηση θα επισκεφτούμε αξιόλογα αξιοθέατα, έχοντας χρόνο και για τον πρωινό μας καφέ. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε δυτικά για να πραγματοποιήσουμε τον γύρο της λίμνης. Διασχίζοντας όμορφα και γραφικά χωριά θα χαρούμε το μεγαλείο της φύσης, αφού από τη μια μεριά θα βλέπουμε να νερά της τεχνητής λίμνης και από την άλλη το μεγαλύτερο βουνό της Ρούμελης την Γκιώνα. Παραδοσιακό φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα ετοιμαστούμε για το εορταστικό ρεβεγιόν με πλούσιο φαγητό συνοδεία ζωντανής μουσικής. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού – Αράχοβα
Πρωινό σε μπουφέ και αργά το πρωί αναχώρηση για να ανέβουμε στο δημοφιλέστερο χιονοδρομικό της χώρας μας, τον Παρνασσό. Ελεύθερος χρόνος για καφέ αλλά και για όσους θέλουν να επιδοθούν σε χειμερινά σπορ. Ύστερα θα καταλήξουμε στην κοσμοπολίτικη Αράχοβα έχοντας χρόνο για περίπατο, καφέ και φαγητό σε κάποιο από τα πολυάριθμα, παραδοσιακά εστιατόρια της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Δελφοί – Vagonetto – Γραβιά – Επτάλοφος (Αγόριανη) – Αθήνα
Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας – Vagonetto το οποίο είναι μοναδικό στον ελληνικό χώρο. Η περιήγηση στο Vagonetto δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει βήμα – βήμα τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Η γνωριμία ξεκινά από το παλιό μεταλλείο, τη Στοά 850, συνεχίζεται με την περιήγηση στον Εκθεσιακό Χώρο και ολοκληρώνεται με μια βόλτα στην Υπαίθρια Έκθεση Μηχανημάτων. Μια ιδέα που γεννήθηκε από τους ίδιους τους ανθρώπους που δούλεψαν στα μεταλλεία και θέλησαν να διαφυλάξουν και να εκθέσουν τις μνήμες του τόπου, άρρηκτα πλέον συνδεδεμένες με τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για ένα από τα πιο γνωστά χωριά της περιοχής, την Γραβιά. Χρόνος για καφέ και εκ νέου αναχώρηση για την Επτάλοφο (Αγόριανη) χτισμένη στις βορειοδυτικές πλαγιές του Παρνασσού, σε υψόμετρο 900 μέτρων. Μετά το γεύμα μας σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση.

Σημείωση: Στο τριήμερο πρόγραμμα δεν θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή της 2ης ημέρας.

Δωμάτιο Χριστούγεννα
&
Πρωτοχρονιά
Θεοφάνια
4 ημέρες 3 ημέρες 4 ημέρες
Δίκλινο 205 € 155 € 189 €
3ο άτομο ενήλικας 175 € 135 € 159 €
3ο άτομο παιδί έως 6 85 € 75 € 85 €
4ο άτομο παιδί έως 6 145 € 115 € 135 €
3ο & 4ο άτομο παιδί 7 – 12 145 € 115 € 135 €
Μονόκλινο 245 € 185 € 229 €

Περιλαμβάνονται:

 • Δύο ή τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο King Iniohos Hotel 4* στους Δελφούς
 • Ημιδιατροφή καθημερινά σε μπουφέ εντός του ξενοδοχείου
 • Εορταστικό ρεβεγιόν με πλούσιο φαγητό και ζωντανή μουσική στο εστιατόριο Villa Symposium (απόσταση από το ξενοδοχείο μας 400 μέτρα)
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
 • Επίσημη ξενάγηση στους Δελφούς
 • Αρχηγός εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνη & Φ.Π.Α.

 

Δεν  περιλαμβάνονται:

 • Φιλοδωρήματα
 • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
 • Ο φόρος διαμονής αξίας περίπου 3€ το δωμάτιο ημερησίως (σε ισχύ από 01/01/18)
 • Ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας στο παρακάτω τηλέφωνο 210 - 9582349