Ask2travelAsk2travel
Forgot password?

Κοσμoπολίτικη Αράχωβα

Προορισμός - Διάρκεια

Εκδρομή : Κοσμική Αράχωβα

Διάρκεια : 5 ημέρες

Αναχωρήσεις : 22/12, 23/12, 29/12, 30/12, 03/01 & 04/01

Τύπος : Οδική Οργανωμένη Εκδρομή

1η ημέρα: Αθήνα – Ιερά Μονή Όσιου Λουκά – Δίστομο – Δελφοί

Αναχώρηση από Αθήνα νωρίς το πρωί και με ενδιάμεση στάση για καφέ θα φτάσουμε στο σπουδαιότερο ίσως βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αιώνα, την ιερά μονή του Οσίου Λουκά. Χτισμένη σε μια γραφική πλαγιά στις δυτικές υπώρειες του Ελικώνα θα μας χαρίσει υπέροχες εικόνες. Ελεύθερος χρόνος για πνευματική ξεκούραση και εκ νέου αναχώρηση για το Δίστομο. Εδώ θα επισκεφθούμε το μουσείο όπου θα ενημερωθούμε για τα γεγονότα κατά την κατοχή των Γερμανών στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Επίσης θα ανέβουμε στο χώρο θυσίας όπου θα δούμε τα ονόματα των θυμάτων του ολοκαυτώματος γραμμένα σε μαρμάρινες πλάκες. Ύστερα, πορεία για την κοσμοπολίτικη Αράχοβα με ελεύθερο χρόνο για παραδοσιακό φαγητό. Άφιξη στους Δελφούς, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Άμφισσα – Γύρος Λίμνης Μόρνου

Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για την Άμφισσα, μια πόλη με πλούσια ιστορία που ξεκινάει από την εποχή των αρχαίων Ρωμαϊκών χρόνων. Εδώ, σε μια σύντομη περιήγηση θα επισκεφτούμε αξιοθέατα, έχοντας χρόνο και για τον πρωινό μας καφέ. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε δυτικά για να πραγματοποιήσουμε τον γύρο της λίμνης. Διασχίζοντας όμορφα και γραφικά χωριά θα χαρούμε το μεγαλείο της φύσης, αφού από τη μια μεριά θα βλέπουμε να νερά της τεχνητής λίμνης και από την άλλη το μεγαλύτερο βουνό της Ρούμελης την Γκιώνα. Παραδοσιακό φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού – Αράχοβα

Πρωινό σε μπουφέ και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και στο περίφημο μουσείο όπου θα ξεναγηθούμε από επίσημο ξεναγό. Στη συνέχεια αναχώρηση για να ανέβουμε στο δημοφιλέστερο χιονοδρομικό της χώρας μας, τον Παρνασσό. Ελεύθερος χρόνος για καφέ αλλά και για όσους θέλουν να επιδοθούν σε χειμερινά σπορ. Ύστερα θα καταλήξουμε στην κοσμοπολίτικη Αράχοβα έχοντας χρόνο για περίπατο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα ετοιμαστούμε για το εορταστικό ρεβεγιόν με πλούσιο φαγητό συνοδεία ζωντανής μουσικής. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Δελφοί – Vagonetto – Γραβιά – Επτάλοφος (Αγόριανη)

Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας – Vagonetto το οποίο είναι μοναδικό στον ελληνικό χώρο. Η περιήγηση στο Vagonetto δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει βήμα – βήμα τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Η γνωριμία ξεκινά από το παλιό μεταλλείο, τη Στοά 850, συνεχίζεται με την περιήγηση στον Εκθεσιακό Χώρο και ολοκληρώνεται με μια βόλτα στην Υπαίθρια Έκθεση Μηχανημάτων. Μια ιδέα που γεννήθηκε από τους ίδιους τους ανθρώπους που δούλεψαν στα μεταλλεία και θέλησαν να διαφυλάξουν και να εκθέσουν τις μνήμες του τόπου, άρρηκτα πλέον συνδεδεμένες με τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για ένα από τα πιο γνωστά χωριά της περιοχής, την Γραβιά. Χρόνος για καφέ και εκ νέου αναχώρηση για την Επτάλοφο (Αγόριανη) χτισμένη στις βορειοδυτικές πλαγιές του Παρνασσού, σε υψόμετρο 900 μέτρων. Μετά το γεύμα μας σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού θα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Δελφοί – Αράχοβα – Λειβαδιά – Αθήνα

Πρωινό μπουφέ και τελευταία επίσκεψη στην Αράχοβα για καφέ και ψώνια. Έπειτα μέσω Λειβαδιάς όπου θα πραγματοποιήσουμε στάση για φαγητό θα επιστρέψουμε στην Αθήνα νωρίς το βράδυ

Σημειώσεις:

Η τετραήμερη εκδρομή (3 διαν/σεις) θα πραγματοποιηθεί με το παρακάτω πρόγραμμα:
1η ημέρα: Αθήνα – Ιερά Μονή Όσιου Λουκά – Δίστομο – Δελφοί
2η ημέρα: Άμφισσα – Γύρος Λίμνης Μόρνου
3η ημέρα: Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού – Αράχοβα
4η ημέρα: Δελφοί – Vagonetto – Γραβιά – Επτάλοφος (Αγόριανη) – Αθήνα

Η τριήμερη εκδρομή (2 διαν/σεις) θα πραγματοποιηθεί με το παρακάτω πρόγραμμα:
1η ημέρα: Αθήνα – Ιερά Μονή Όσιου Λουκά – Δίστομο – Δελφοί
2η ημέρα: Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού – Αράχοβα
3η ημέρα: Δελφοί – Vagonetto – Γραβιά – Επτάλοφος (Αγόριανη) – Αθήνα

Τιμή κατ’ άτομο

Δωμάτιο Χριστούγεννα
&
Πρωτοχρονιά
Θεοφάνια
4 ημέρες 5 ημέρες 3 ημέρες 4 ημέρες
Δίκλινο 219 € 259 € 169 € 209 €
3ο άτομο ενήλικας 179 € 209 € 139 € 159 €
3ο άτομο παιδί έως 6 85 € 95 € 70 € 85 €
3ο άτομο παιδί 7-12 145 € 165 € 115 € 135 €
4ο άτομο παιδί έως 6 145 € 165 € 115 € 135 €
4ο άτομο παιδί 7 – 12 145 € 165 € 115 € 135 €
Μονόκλινο 269 € 319 € 199 € 255 €

 Αναχωρήσεις:
3 ημέρες: 04/01
4 ημέρες: 23/12, 30/12 & 03/01
5 ημέρες: 22/12 & 29/12

Περιλαμβάνονται:

 • Δύο, τρεις ή τέσσερεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο King Iniohos Hotel 4* στους Δελφούς
 • Ημιδιατροφή καθημερινά σε μπουφέ εντός του ξενοδοχείου
 • Εορταστικό ρεβεγιόν με πλούσιο φαγητό και ζωντανή μουσική στο εστιατόριο Villa Symposium (απόσταση από το ξενοδοχείο μας 400 μέτρα)
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
 • Επίσημη ξενάγηση στους Δελφούς
 • Αρχηγός εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνη & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνoνται:

 • Φιλοδωρήματα
 • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
 • Ο φόρος διαμονής αξίας περίπου 3€ το δωμάτιο ημερησίως
 • Ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και κάντε την κράτηση σας