Ask2travelAsk2travel
Forgot password?

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΕΞΙΚΟ

19 ημέρες στην χώρα του Μεξικό  με τα μοναδικά μνημεία, παρακαταθήκη ενός ένδοξου παρελθόντος και σπουδαίων πολιτισμών. Άνθρωποι περήφανοι για τη καταγωγή τους, με έμφυτη ζωντάνια, έτοιμοι να ξεχάσουν στη πρώτη ευκαιρία τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Όλα αυτά και άλλα πολλά χαρίζει απλόχερα η μαγική αυτή χώρα σε εσάς που το επισκέπτεστε.

 

Προορισμός - Διάρκεια

Εκδρομή : Μεξικό – Πολιτιστικό Πανόραμα

Διάρκεια : 19 ημέρες

Αναχωρήσεις : 25/12

 Τύπος : Αεροπορική Οργανωμένη Εκδρομή

Ημέρα 1: Αθήνα – Μέξικο Σίτυ

Πετάμε για την ομώνυμη πρωτεύουσα του Μεξικού. Άφιξη το απόγευμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 2: Μέξικο Σίτυ

Πρωινή ξενάγηση στη μεγαλύτερη πόλη του κόσμου που ξε­περνάει τα 20.000.000 κατοίκους. Το δικό μας ενδιαφέρον επι­κεντρώνεται στο παλιό ιστορικό κέντρο, γύρω από την πλατεία Σόκαλο, άλλοτε κέντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων, Τενοξτιτλάν και σήμε­ρα ζωντανό μουσείο αποικιακής αρχιτεκτονικής. Θα δούμε το προεδρι­κό μέγαρο με τις περίφημες τοιχογραφίες του Ντιέγκο Ριβέρα, τον Κα­θεδρικό Ναό και τα απομεινάρια του ναού Τεοκάλι των Αζτέκων. ‘Ομωςτο ενδιαφέρον κορυφώνεται στο εντυπωσιακό μουσείο του Μεξικού, ό­που φιλοξενούνται οι θησαυροί όλων των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας.

Ημέρα 3: Μέξικο Σίτυ

Πρωινή ξενάγηση στο μεγαλύτερο αρχαιολογικό χώρο του Μεξικού: τις πυραμίδες Τεοτιχουακάν, γνωστές ως πυραμίδες του Ηλίου και της Σε­λήνης. Το επιβλητικό τοπίο και τα ακόμη επιβλητικότερα κτίσματα του 1ου αιώνα μ.χ., κάνουν το Τεοτιχουακάν τον πιο εντυπωσιακό ιστορικό τόπο της Βόρειας Αμερικής. Το απόγευμα αλλάζουμε σκηνικό και θα επισκεθούμε το μουσείο του Λεονίντ Μπρόνσταϊν, γνωστότερου στους πολλούς σαν… Τρότσκυ. Στεγάζεται στο σπίτι όπου έζησε ο εξόριστος Ρώσος επαναστάτης και στη συνέχεια θα καταλήξουμε στα κανάλια του Σοτσιμίλκο, ό,τι απέμει­νε από τη μεγαλοπρεπή «υδάτινη» πρωτεύουσα των Αζτέκων, το Τενοξτιτλάν.

Ημέρα 4: Μέξικο Σίτυ – Γκουανταλαχάρα

Αλλάζουμε σκηνικό, καθώς αφήνουμε το «τουριστικό» Μεξικό και εξε­ρευνούμε τις βόρειες επαρχίες. Πετάμε την Γκουανταλαχάρα όπου θα ξεναγηθούμε στα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης, όπως το Οσπίσιο Καμπάνιας, τον Καθεδρικό ναό, τις τέσσερις πλατείες που τον περιβάλλουν κ.ά. Μη διστάσετε να δοκιμάστε νοστιμιές από τα μικρά μαγειρεία του Ά ορόφου της κεντρικής αγοράς. Το βράδυ θα δειπνήσουμε σε τοπικό εστιατόριο με ορχήστρες Μαριάτσι, διάσημες σε όλο το Μεξικό, που παίζουν τραγούδια κατά παραγγελία: Ζητήστε να σας παίξουν το «Λα Νέγρα»!

Ημέρα 5: Γκουαvταλαχάρα – Πατσκουάρο

Μια ακόμη αλυσίδα αποικιακών πόλεων-κοσμημάτων μάς περιμένει από σήμερα. Φτάνουμε στο απρόσμενο Πατσκουάρο, μια κομψή “χωμάτινη” κωμόπολη του 16ου αιώνα που δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα από τότε. Πιο πολύ θυμίζει πόλεις των Άνδεων του Περού και της Βολιβίας παρά της Κεντρικής Αμερικής!

Ημέρα 6: Πατσκουάρο – Μορέλια – Γκουαναχουάτο

Ταξιδεύουμε βόρεια με πρώτο σταθμό τη Μορέλια που κατοικείται κυρίως από Ινδιάνους και έχει ανακηρυχθεί ο­λόκληρη Εθνικό Μνημείο.Θα περπατήσουμε στη χαρι­τωμένη Πλάσα ντε Άρμας, θα εξε­ρευνήσουμε το Μερκάδο Ιδάλγο, το κέντρο χειροτεχνίας, το ανάκτορο Κλαβίχερο κ.ά.
Από δω συνεχίζουμε για το Γκουαναχουάτο διασχίζοντας το μεξικάνικο οροπέδιο. Το ίδιο απόγευμα θα ξεναγηθούμε στη γοητευτική πόλη με τα στενα δρομάκια, τις ανηφορικές καγιεχόνες και τις περιποιημένες πλατείες.

Ημέρα 7: Γκουαναχουάτο – Σαν Μιγκέλ – Κερέταρο

Η σημερινή διαδρομή περνάει απο περιοχές όπου ζει ακόμη το παλιό Μεξικό. Μικρά χωριά και γραφικές πόλεις κοσμούν τη μεξικάνικη ύπαιθρο δίνοντάς μας κάτι από την παλιά ατμόσφαιρα των ραντσέρος. Θα σταθούμε στο Σαν Μιγκέλ Αγιέντε, μια κομψή αποικιακή πόλη που έγινε πόλος έλξης καλλιτεχνών. ‘Ετσι στα παλιά αποικιακά κτίρια βρήκαν σήμερα καταφύγιο οι καλλιτέχνες της Μορέλια που ξεκίνησαν, με το μεγάλο ζωγράφο Σικέιρος, τη σχολή καλών τεχνών του Σαν Μιγκέλ. Καταλήγουμε για ξενάγηση στο Κερέταρο, πόλη προστατευόμενη από την UNESCO, όπου θα διανυκτερευσουμε.

Ημέρα 8: Κερέταρο – Πουέμπλα

Ταξιδεύουμε Νοτιοανατολικά και καταλήγουμε στην υπέροχη Πουέμπλα. Το ίδιο απόγευμα θα ξεναγηθούμε στο απίστευτης τέχνης παρεκκλήσι του Σάντο Ντομίνγκο και στις παλιές γειτονιές της πόλης.

Ημέρα 9: Πουέμπλα – Χαλάπα – Βέρα Κρουζ

Και πάλι από νωρίς θα βρεθούμε να κατηφορίζουμε προς τις ανατολι­κές πεδιάδες κοντά στον κόλπο του Μεξικού, στην πόλη Χαλάπα, όπου βρίσκεται το δεύτερο σημαντικό­τερο μουσείο της χώρας. Εκπληκτικά ευρήματα από τον πολιτισμό των Ολμέκων, των Τοτονάκων και των Ταράσκα εκτίθενται στο μουσείο εντυπωσιάζοντας κάθε επισκέπτη. Νωρίς το απόγευμα καταλήγουμε στη Βέρα Κρουζ, την πιο πρόσχαρη και πιο ερωτική πόλη του Μεξικού. Απολαύστε μουσική από άρπες και μαρίμπα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ημέρα 10: Βέρα Κρουζ – Σαν Κριστόμπαλ

Μακρινή η σημερινή διαδρομή καθώς ανηφορίζουμε για τελευταία φορά στην ανατολική Κορδιλιέρα της Σιέρρα Μάδρε. Το απόγευμα καταλήγουμε στα 2.200 μέτρα, στο Σαν Κριστόμπαλ, την πρωτεύόυσα των Μάγια στην περιοχή Τσιάπας.

Ημέρα 11: Σαν Κριστόμπαλ

Σήμερα θα εξορμήσουμε στα χωριά των Τσιάπας, των Ινδιάνων Τζοτσίλ, που αποτελούν απογόνους των Μάγια. Στις υπαίθριες αγορές ανακατεμένοι με το πλήθος, θα θαυμάσουμε τις στολές των ανδρών και τα στολίδια των γυναικών. (Προσοχή: Στις φωτογραφίες να είστε συντηρητικοί και να μην επιμένετε όταν οι ντόπιοι αρνούνται να φω­τογραφηθούν!)

Ημέρα 12: Σαν Κριστόμπαλ – Παλένκε

Επιστρέφουμε στις πεδιάδες και το σκηνικό αλλάζει καθώς εμφανίζονται οι αδιαπέραστες ζούγκλες της Κεντρικής Αμερικής. Καταλήγουμε στο Παλένκε, τον πιο εντυπωσιακό χώ­ρο του πολιτισμού των Μάγια όπου θα ξεναγηθούμε το ίδιο απόγευμα.

Ημέρα 13: Παλένκε (Μποναμπάκ και Γιακτσιλάν)

Για σήμερα έχουμε προβλέψει κάτι το ασυνήθιστο σε στυλ Ιντιάνα Τζό­ουνς. Βαθιά μέσα στη ζούγκλα, κοντά στα σύνορα της Γουατεμάλα, βρίσκονται τα ερείπια των ναών Μποναμπάκ και Γιακτσιλάν. Η εκτενής, συναρπαστική εξόρμηση θα σας επιβραβεύσει με την επίσκεψη των πιο δυσπρόσιτων αρχαιολογικών χώρων του Μεξικού που τους περιβάλει η αδιαπέραστη ζούγκλα της Κεντρικής Αμερικής.

Ημέρα 14: Παλένκε – Καμπέτσε

Αρχίζει η διείσδυση στη θρυλική χερσόνησο του Γιουκατάν. Το απόγευμα θα καταλήξουμε σ ένα άθικτο από το χρόνο αρχιτεκτονικό κόσμημα που βρίσκεται στον κατάλογο της UNESCO. Την ήρεμη αποικιακή πόλη Καμπέτσε.

Ημέρα 15: Καμπέτσε – Μέριντα

Σήμερα μας περιμένει το πρώτο μεγάλο αρχαιολογικό συγκρότημα του Γιουκατάν, το ιερό του Ουξμάλ, του πιο περίτεχνου συ­γκροτήματος του πολιτισμού των Μάγια. Καταλήγουμε στη Μέριντα που τη στολίζουν παλιά αποικιακά μέγαρα.

Ημέρα 16: Μέριντα

Το πρωί εξορμούμε στην ανατολική ακτή της Kαραϊβικής, όπου στις λι­μνοθάλασσες του Σελεστούν μας περιμένει το εξωκόσμιο θέαμα του ο­μώνυμου υδροβιότοπου με 100.000 ροζ φλαμίνγκο, πελεκάνους, ερωδιούς και κορμοράνους. Επιστρέφοντας στη Μέριντα θα σταθούμε στην πλατεία με τα παλιά αποικιακά κτίρια.

Ημέρα 17: Μέριντα – Τουλούμ – Κανκούν

Την τελευταία ξενάγηση στο Μεξικό τη φυλάξαμε για την Τσίτσεν Ιτσα, τον πιο καλοδιατηρημένο αρχαιολογικό χώρο του Μεξικού. Στη συνέχεια μας περιμένει το ανέλπιστο Τουλούμ που οι αρχαιότητες βρίσκονται σχεδόν μέσα στα γαλαζοπράσινα νερά της Καραίβικής. Στο τέλος της ημέρας θα κατάλήξουμε για διανυκτέρευση στο Κανκούν, το κοσμοπολίτικο θέρετρο του Μεξικού.

Ημέρα 18: Κανκούν – Αθήνα

Τελευταίες ώρες ελεύθερες. Το απόγευμα πετάμε πίσω στην Αθήνα.

Ημέρα 19: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις-Τιμές

Αναχωρήσεις Δίκλ. Μονό Φόροι Διαμονή Σύγκριση
Κυ 25/12/2016
Διαθεσιμότητα 3990€ 4980€ 890€ 3*, 4*, 5* Ξενοδοχεία – Bonus Price

Παρατηρήσεις:

 • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ’ άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
 • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης εφόσον δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Alitalia μέσω Ρώμης
 • Διαμονή: 3*, 4*, 5* Ξενοδοχεία
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φιλοδωρήματα
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Κος, Μπάμπης Μπίζας
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων ή δείπνων
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και κάντε την κράτηση σας