Ask2travelAsk2travel
Forgot password?

ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΣΑΤΙΑ

Φρανκφούρτη – Χαϊδελβέργη – Στρασβούργο – Κολμάρ – Φράιμπουργκ – Τρίμπεργκ – Μπάντεν Μπάντεν

 

 

Προορισμός - Διάρκεια

Εκδρομή : ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΣΑΤΙΑ

Διάρκεια :  5 ημέρες

Αναχωρήσεις :24/05

Τύπος : Αεροπορική Οργανωμένη Εκδρομή

1η ΗΜΕΡΑ

Αθήνα – Φρανκφούρτη – Χαϊδελβέργη (περιήγηση)

Πρωινή πτήση για τη Φρανκφούρτη. Πορεία για τη Χαϊδελβέργη. Άφιξη στην ιστορική πόλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια ξεκινάμε την περιήγησή μας πεζή. Θα βαδίσουμε στο ιστορικό κέντρο με τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες των Ιησουιτών και του Αγ. Πνεύματος, θα θαυμάσουμε τα Μπαρόκ κτίρια, την πλατεία της αγοράς με τα παραδοσιακά καφέ. Μετά την περιήγηση μπορούμε να ανεβούμε στο κάστρο και να θαυμάσουμε από εκεί τη θέα στην πόλη και τον ποταμό. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ

Στρασβούργο

Πρόγευμα και αναχωρούμε για το Στρασβούργο, όπου θα δούμε τη «Μικρή Γαλλία», το μεγάλο Καθεδρικό ναό της πόλης, τα κανάλια και τα πολλά γεφυράκια. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο. Ελεύθερος χρόνος για αγορές και επιστροφή στη Χαϊδελβέργη. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ

Μέλανας Δρυμός – Μπάντεν Μπάντεν – Φράιμπουργκ

Σήμερα θα επισκεφθούμε το κουκλίστικο Μπάντεν Μπάντεν. Σύντομη επίσκεψη εξωτερικά στα λουτρά Καρακάλα και περίπατος στην Λιχτεντάλερ Άλε, στις όχθες του ποταμού Όος, με το Καζίνο και το πάρκο. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Φράιμπουργκ. Στην πανοραμική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό ναό του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα Ρομανικού και Γοτθικού ρυθμού, και το ιστορικό Κάουφχαους του 16ο αιώνα. Η βόλτα θα ολοκληρωθεί στο Δημαρχείο, απ’ όπου ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών με παραδοσιακά εστιατόρια που φημίζονται για τις τοπικές λιχουδιές από κυνήγι, αριστοκρατικά καφενεία και μπιραρίες.

4η ΗΜΕΡΑ

Κολμάρ – Ρίκβιρ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Κολμάρ, το «στολίδι της Αλσατίας», που βρίσκεται στο «δρόμο του κρασιού». Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό του κέντρο με τα παραδοσιακά σπίτια στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα δούμε το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο, όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερος χρόνος στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, τη «Μικρή Βενετία», που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια. Μη λησμονήσετε να φωτογραφηθείτε με φόντο την Οικία Πφίστερ, που κατασκευάστηκε γύρω στα 1537 και αποτελεί δείγμα Γερμανικής Αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Επόμενος σταθμός μας το χωριό Ρίκβιρ, ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, γνωστός κυρίως για την αρχιτεκτονική των κτιρίων του 16ου αιώνα, που μοιάζουν ανέπαφα, και των τειχών που το περιβάλλουν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ

Χαϊδελβέργη – Φρανκφούρτη (περιήγηση) – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη και περιήγηση στο παλιό κομμάτι της πόλης-πατρίδας του Γκαίτε, όπου θα δούμε το σιντριβάνι, την εκκλησία του Αγ. Νικολάου, τα κουκλίστικα σπίτια της Romerberg κ.ά. Θα καταλήξουμε στον ποταμό Μάιν, που θα μας επιτρέψει να απολαύσουμε το θέαμα των ουρανοξυστών του οικονομικού κέντρου της Ευρώπης, το λεγόμενο «Μάινχαταν». Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα

Τιμές & Παροχές

Κόστος κατ’ άτομο Early Booking 2κλινο 1κλινο Παιδί
24/5 475 € 525 € +160 € 425 €

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Φρανκφούρτη – Αθήνα με την «Lufthansa»
  • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Marriott Heidelberg 4* ή παρόμοιο
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές και μετακινήσεις βάσει προγράμματος
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
  • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 150 €
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Πληροφορίες

Γενικές σημειώσεις προγραμμάτων εξωτερικού


1.Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

2.Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 11,99) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.

3.Παιδιά που ταξιδεύουν συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.

4.Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.

5.Early Booking σε οδικές & αεροπορικές εκδρομές ισχύει για κρατήσεις 21 ημέρες πριν την αναχώρηση, για περιορισμένο αριθμό θέσεων και πληρωμή μετρητοίς (εκτός αυτών που αναφέρονται σε κάθε εκδρομή).

6.Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες

7.Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή): ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35

8.Στα ξενοδοχεία 5* ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως
εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις,επικοινωνείστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 9582349