Ask2travelAsk2travel
Forgot password?

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ


Poli

Οδική εκδρομή Κωνσταντινούπολη- Πριγκηπόνησα

 

 

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ

Αναχώρηση : 08/07 – 14/07

Τύπος : Οδική  οργανωμένη Εκδρομή

1η  Ημέρα: Δευτέρα 08/07/19  Αθήνα – Κομοτηνή

Αναχώρηση το πρωί από  Αθήνα για Κομοτηνή,  με ενδιάμεσες στάσεις στη διαδρομή  για καφέ και φαγητό. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, «Anatolia hotel 4*». Βράδυ ελεύθερο – Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Τρίτη 09/07/19 Κομοτηνή  –  Ραιδεστό – Κωνσταντινούπολη (Ζωοδόχο Πηγή Μπαλουκλή – Κρουαζιέρα Βοσπόρου )

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για το συνοριακό φυλάκιο των Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων, διέλευση συνόρων και μέσω Κεσάν οδεύουμε για Ραιδεστό, το Tekirdağ της Ανατολικής Θράκης, που χτίστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. από Σάμιους αποίκους και αρχικά ονομαζόταν Βισάνθη. Φθάνοντας στη Ραιδεστό θα δούμε από κοντά ένα ζωντανό μνημείο ιστορίας, αλλά και θα δοκιμάσουμε το φαγητό – (τα σουτζουκάκια που είναι σήμα κατατεθέν της πόλης) και θα πιούμε τοπικό ρακί. Μετά το γεύμα μας και μέσω της Σηλυβρίας, θα φτάσουμε στην Κωνσταντινούπολη,  εκεί που η Ευρώπη συναντά την Ασία. Η Κωνσταντινούπολη είναι σήμερα η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας με πληθυσμό που ξεπερνά τα 18 εκατομμύρια κατοίκους. Χτισμένη στις δύο όχθες του Κερατίου Κόλπου ατενίζει εδώ και αιώνες τη θάλασσα του Βοσπόρου και σκαρφαλώνει με την πυκνή ρυμοτομία της σε εφτά λόφους.

Μαγική, αχανής, πολύχρωμη, ιστορική και ζωντανή, η Κωνσταντινούπολη προσφέρει απλόχερα αμέτρητες εικόνες γεμάτες αντιθέσεις. Μπορεί να είχε κατοικηθεί ήδη από το 3.000 π.Χ., όμως δεν ήταν πόλη, μέχρι που Έλληνες άποικοι έφτασαν στην περιοχή τον 7ο αιώνα π.Χ., με επικεφαλής τον βασιλιά Βύζα, εξ’ ου και το πρώτο όνομα της Κωνσταντινούπολης, Βυζάντιο. Η περιοχή επιλέχθηκε λόγω της στρατηγικής θέσης της κατά μήκος των  στενών του Βοσπόρου. Το Βυζάντιο, στη συνέχεια εντάχθηκε στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ο Μέγας  το 324μ.Χ. έδωσε εντολές για την ανοικοδόμηση της πόλης, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν μνημεία που θα ήταν όμοια με αυτά της Ρώμης. Στις 11 Μαΐου 330μ.Χ, η Πόλη έγινε η πρωτεύουσα ολόκληρης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και μετονομάστηκε σε Κωνσταντινούπολη.

Με την άφιξή μας, θα επισκεφτούμε ένα από τα πιο φημισμένα αγιαστικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης,  τη Ζωοδόχο Πηγή στο Μπαλουκλί, που βρίσκεται έξω από τα χερσαία τείχη, δυτικά της Πόλης. Συνεχίζουμε ταξιδεύοντας στην Πόλη, για να φτάσουμε στο σημείο  στο Βόσπορο. Ο στενός πορθμός του Βοσπόρου, το όριο μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, ενώνει την Μαύρη Θάλασσα με την Θάλασσα του Μαρμαρά. Οι ακτές του στενού είναι πυκνοκατοικημένες, ενώ δύο γέφυρες ενώνουν τις πλευρές του: η γέφυρα Bogazici και η γέφυρα Fatih Sultan Mehmed. Για να απολαύσετε τη μαγεία του Βοσπόρου, θα κάνουμε προαιρετικά μια κρουαζιέρα κατά μήκος των στενών. Μία αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία ανάμεσα σε δύο ηπείρους: Ευρώπη και Ασία. Η μαγεία, η κουλτούρα και ο ρομαντισμός που αποπνέει η Κωνσταντινούπολη από το κατάστρωμα του πλοίου, δεν περιγράφονται με λόγια. Η «Βασιλεύουσα» δε μοιάζει με καμιά άλλη πόλη. Η θέα κόβει πραγματικά την ανάσα. Η Κωνσταντινούπολη σας καλωσορίζει, αποκαλύπτοντας καρέ-καρέ τις ομορφιές της. Είναι μία από τις πόλεις όπως η Βενετία, που όταν τις προσεγγίζεις από τη θάλασσα, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο το μεγαλείο τους. Το βλέμμα τρέχει και δε χορταίνεις να κοιτάς, ενώ την ίδια στιγμή η φωτογραφική μηχανή σχεδόν μηχανικά προσπαθεί να αιχμαλωτίσει αυτόν τον υπέροχο πίνακα: τα τείχη της πόλης, την Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί, τη γέφυρα του Γαλατά και στο βάθος τη γέφυρα του Βοσπόρου, τις παλιές θερινές βίλες, τα λεγόμενα «γιαλιά» του 17ου αιώνα, το παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ και τις πύλες απ’ όπου έμπαινε στο λιμάνι ο σουλτάνος με την αυτοκρατορική λέμβο, το τέμενος Σουλεϊμανιγιέ. Με εικόνες μοναδικές, φτάνουμε στην πλατεία Taksim όπου θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, «Lion hotel 4*». Το βράδυ θα  δειπνήσουμε σε ένα πολύ όμορφο εστιατόριο. Ελεύθερο βράδυ για βόλτα στη μεγάλη Οδό του Πέραν, που είναι ένας από τις πιο ξακουστούς δρόμους στην Κωνσταντινούπολη. Στα τουρκικά λέγεται Ιστικλάλ Τζαντεσί (İstiklâl Caddesi).  Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα: Τετάρτη 10/07/19 Κωνσταντινούπολη – Βυζαντινός Ιππόδρομος – Μπλε Τζαμί Αγία Σοφία – Υδραγωγείο – Τοπ – Καπί – Σκεπαστή Αγορά (Kapali Carsi)

Μετά το πλούσιο σε μπουφέ πρωινό μας, η ημέρα μας θα ξεκινήσει με επισκέψεις και ξεναγήσεις σε ιστορικά μνημεία, αρχίζοντας από τον Βυζαντινό Ιππόδρομο.

Αποτελούσε το κέντρο του πολιτικού και του κοινωνικού βίου. Εδώ αναγορεύονταν οι αυτοκράτορες, γίνονταν υποδοχές επισήμων, οι πανηγυρισμοί για τις στρατιωτικές νίκες, οι επευφημίες ή οι αποδοκιμασίες των ηγεμόνων, οι εκτελέσεις των θανατικών ποινών, αλλά και οι αρχές των εξεγέρσεων. Συνεχίζουμε για το Μπλε Τζαμί (ή αλλιώς τζαμί Αχμέντ Σουλτάν), ο ναός που εντυπωσιάζει με την περίφημη ισλαμική αρχιτεκτονική του και φημίζεται για την αρμονία του.

Πήρε το όνομά του από τον Σουλτάνο Αχμέτ Α’, που έδωσε εντολή για την κατασκευή του (που διήρκεσε από το 1609 μέχρι 1616) και βρίσκεται στο παλαιό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, απέναντι από την Αγία Σοφία. Το πνεύμα του δεν εγκατέλειψε το αγαπημένο του τζαμί, η ανέγερση του οποίου του προκάλεσε τόσο ενθουσιασμό, που λέγεται ότι και ο ίδιος εργάστηκε για αυτό. Δυστυχώς  δεν  πρόλαβε να το χαρεί, καθώς απεβίωσε μόλις ένα χρόνο μετά το άνοιγμά του, σε ηλικία μόλις 27 ετών. Πρόκειται για το μοναδικό τζαμί στην Τουρκία με 6 μιναρέδες και το κατώτερο εσωτερικό του μέρος καλύπτεται από 20000 χειροποίητα κεραμικά πλακάκια, που φτιάχτηκαν στη γαλλική Νίκαια. Πάνω από 200 χρωματιστά βιτρώ συμπληρώνουν τη μεγαλοπρέπεια του κτίσματος. Πανάκριβα χαλιά  καλύπτουν το δάπεδο του τζαμιού και κατά την είσοδό μας  βγάζουμε τα παπούτσια μας. Το επόμενο μνημείο που θα επισκεφτούμε και μιλάει για τον ελληνισμό είναι η Αγία Σοφία, που άντεξε στο πέρασμα των αιώνων και των καταστροφών και αποτελεί ύψιστο σύμβολο της Ορθοδοξίας. Είναι η Εκκλησία των εκκλησιών και δέος καταλαμβάνει όλους τους ορθόδοξους επισκέπτες  της. Μέχρι  τον  5ο αιώνα ονομαζόταν Μεγάλη Εκκλησία.

Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος μετέφερε την πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας εδώ και ο ναός θεμελιώθηκε  το 330μ.Χ. Από τότε καταστράφηκε 2 φορές, αλλά επί βασιλείας Ιουστινιανού, ξεκίνησε η κατασκευή του εκ νέου. Σκοπός  του αυτοκράτορα ήταν ο ναός αυτός να ξεπερνάει σε μεγαλοπρέπεια κάθε άλλον και όταν ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του, ο ίδιος αναφώνησε ”Νενίκηκά σε Σολομώντα!”. Ο Ναός  έχει χτιστεί σε ρυθμό βασιλικής με τρούλο, ενώ οι τέσσερις τετράγωνοι στύλοι απέχουν μεταξύ τους 30 μέτρα και στηρίζουν τα τέσσερα μεγάλα τόξα, που με την σειρά τους κρατάνε τον επιβλητικό τρούλο διαμέτρου 31 μέτρων. Εκτός από τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της, η Αγία Σοφία ανήκει στις κορυφαίες δημιουργίες της βυζαντινής ναοδομίας και ξεχωρίζει επίσης για τον πλούσιο εσωτερικό διάκοσμό της, που σε μεγάλο βαθμό καταστράφηκε στην πορεία του χρόνου. Λίγα βήματα από την Αγία Σοφία βρίσκεται το υδραγωγείο του Ιουστινιανού, ( η δεξαμενή που ύδρευε όλη την Πόλη), ένα υπέροχο έργο τέχνης που αξίζει να επισκεφτούμε. Η Τουρκία εκμεταλλεύεται τουριστικά το υδραγωγείο και αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις του. Επόμενη επίσκεψη μας, το παλάτι Topkapi που σημαίνει “Πύλη του Κανονιού”, όπου οι Σουλτάνοι του Οθωμανικού κράτους έζησαν σε κτίσματα που δε στερήθηκαν την αίγλη.

Η κατασκευή του ξεκίνησε 6 χρόνια μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης, το 1459, κατ’ εντολή του Μωάμεθ του Πορθητή. Κατά  την περιήγηση  σε αυτό, νιώθεις την αύρα της ιστορίας και γοητεύεσαι από τα μωσαϊκά σε κόκκινο, χρυσό και μπλε χρώμα, τα βιτρώ και τους μεγάλους κόκκινους καναπέδες. Υπήρχαν ειδικά διαμερίσματα  (το Χαρέμι) για τις συζύγους, τη μητέρα και τα παιδιά του Σουλτάνου. Από το 17ο αιώνα άρχισε σταδιακά να χάνει την αίγλη του και οι Σουλτάνοι προτίμησαν για κατοικία το Ντολμά Μπαχτσέ. Από το 1924 λειτουργεί ως μουσείο και στις συλλογές του περιλαμβάνονται έργα κεραμικής, ισλαμικής καλλιγραφίας, χειρόγραφα, υφάσματα, τεχνουργήματα, θησαυροί των σουλτάνων, καθώς και ισλαμικά κειμήλια μεγάλης αξίας. Η πέτρα που φυλάσσεται στο εξωτερικό του χώρου και φέρει ειδική επιγραφή, είναι αυτή που έχει συνδεθεί με την έναρξη πολέμου, καθώς ο Σουλτάνος έβαζε τη σημαία στην πέτρα και γύρω της γονάτιζαν οι στρατηγοί. Εντυπωσιασμένοι από την ξενάγησή μας στα μνημεία της παλαιάς Πόλης χρειαζόμαστε κάτι το διαφορετικό και  πολύ ελεύθερο χρόνο. Γι’ αυτό θα επισκεφτούμε το Kapalı Çarşı (Μεγάλο Παζάρι).

Πρόκειται για  μια από τις μεγαλύτερες σκεπαστές αγορές στον κόσμο, με εκατομμύρια εμπορεύματα και σε πάνω από 3.000 μαγαζάκια, που απλώνονται σε 61 δρόμους στη συνοικία Fatih. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1455 και ολοκληρώθηκε το 1460, ενώ στις αρχές του 17ου αιώνα, έλαβε την τελική μορφή του. Εδώ, θα σας αφήσουμε  να χαθείτε στα λαβυρινθώδη δρομάκια του, υπό τους ήχους των εμπόρων που προσπαθούν να σας προσελκύσουν να ψωνίσετε κοσμήματα, σουβενίρ, καρυκεύματα, δερμάτινα ρούχα, παπούτσια και τσάντες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

4η  Ημέρα: Πέμπτη 11/07/19 Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησα (Χάλκη-Πρίγκιπο) Κωνσταντινούπολη.

Πρόγευμα και αναχώρηση για την περιοχή Kabatas, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για την ημερήσια εκδρομή μας στα Πριγκηπόνησα. Χωρίς καμιά αμφιβολία είναι η ωραιότερη εκδρομή που μπορεί κάποιος να κάνει από την Κωνσταντινούπολη. Τα Πριγκηπόνησα είναι ένα υπέροχο σύμπλεγμα, αποτελούμενο από 4 μεγάλα νησιά (Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη, Πρίγκηπος) και 5 μικρότερα (Πίτα, Νέανδρος, Οξειά, Πλάτη, Αντιρόβυθος). Με μακραίωνη Βυζαντινή ιστορία, τόπος ξεκούρασης και διαλογισμού Βυζαντινών αξιωματούχων, έγιναν εξαιρετικά δημοφιλή κατά την Τουρκοκρατία λόγω φοροαπαλλαγών και μετά τον 18ο αιώνα εξελίχθηκαν σε φημισμένα παραθεριστικά θέρετρα για τις εύπορες οικογένειες των Ρωμιών και των Αρμενίων της Πόλης. Στα νησιά δεν υπάρχουν αυτοκίνητα και οι συγκοινωνίες γίνονται με παραδοσιακές άμαξες και ποδήλατα.

Πρώτος μας σταθμός η Χάλκη, το νησί του συμπλέγματος, που  όσο κανένα άλλο είναι συνυφασμένο με τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Εδώ βρίσκεται η περίφημη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, η κύρια θεολογική σχολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, που θα την επισκεφτούμε. Σε αυτή, μέχρι το κλείσιμό της το 1971 από τις Τουρκικές αρχές, φοίτησαν πλήθος σπουδαίων Ορθόδοξων ιερέων, μεταξύ των οποίων και ο σημερινός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, Βαρθολομαίος. Το νησί είναι ένα υπέροχο πευκόφυτο ησυχαστήριο γεμάτο όμορφες παραλίες, μακριά από την οχλαγωγία της Κωνσταντινούπολης. Μετά την ξενάγησή μας θα έχουμε χρόνο για ένα καφεδάκι και για να δοκιμάσουμε τοπικά γλυκίσματα. Στη συνέχεια, επιβίβαση στο πλοίο για την Πρίγκηπο (Μπουγίουκ Αντά στα Τουρκικά). Είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος και μπορούμε  να χαρούμε τις ομορφιές του με περιήγηση, νοικιάζοντας (ανά τέσσερα άτομα, με ατομικά έξοδα) τις  γραφικές ιππήλατες άμαξες που το κατακλύζουν, μια που τα αυτοκίνητα απαγορεύονται στο νησί. Καταπληκτική φύση, υπέροχες οθωμανικού ρυθμού βίλες και το ιστορικό μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου στην κορυφή του λόφου, είναι οι κύριοι λόγοι της επίσκεψής μας  εδώ. Θα γευματίσουμε   σε εστιατόριο  με εξαιρετικό φαγητό και συγκλονιστική θέα προς τη θάλασσα. Μετά το γεύμα μας, επιβίβαση στο πλοίο και επιστροφή στην Πόλη και στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το  βράδυ   προαιρετική διασκέδαση σε κέντρο με ζωντανή  μουσική και ανατολίτικους χορούς με χανούμισσες. Διανυκτέρευση.

 

5ηΗμέρα: Παρασκευή 12/07/19 Κωνσταντινούπολη–Ντολμά Μπαχτσέ – Πατριαρχείο Παναγία Βλαχερνών  – Μονή Χώρας – Αιγυπτιακή Αγορά

Πρόγευμα σε πλούσιο μπουφέ και η ημέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη, επί της ευρωπαϊκής ακτής του Βοσπόρου, όπου βρίσκεται το εντυπωσιακό ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ. Παλιά κατοικία των σουλτάνων και διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από το 1856 μέχρι το 1922, με εξαίρεση την περίοδο 1889-1909. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1843 και το κόστος της ανέγερσης έφτασε τα 5 εκατομμύρια οθωμανικά χρυσά νομίσματα, το ισοδύναμο δηλαδή 35 τόνων χρυσού! Αποτέλεσε την τελευταία κατοικία του Κεμάλ  Ατατούρκ, που άφησε εδώ την τελευταία του πνοή στις 10 Νοεμβρίου του 1938. Το ανάκτορο λειτουργεί ως μουσείο από το 1960 και δέχεται καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες.. Μετά την ξενάγησή μας συνεχίζουμε για το Φανάρι. Είναι συνοικία της Κωνσταντινούπολης, που βρέχεται από τον Κεράτιο κόλπο. Εκεί εδρεύει από το 1601 το Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Αρχιεπισκοπή Κωνσταντινουπόλεως – Νέας Ρώμης και έδρα του αρχηγού της ορθοδοξίας και προκαθήμενου των Πατριαρχών της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Υφίσταται ως η πρώτη στην τάξη μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών και φέρει το ιστορικό προνόμιο της απόδοσης αυτοκεφαλιών στις τοπικές εκκλησιαστικές διοικήσεις. Είναι ένα από τα αρχαιότερα κέντρα της χριστιανικής πατροπαράδοτης εκκλησίας και συνέβαλε στη συντήρηση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς μαζί με την ορθόδοξη λειτουργική και εκκλησιαστική παράδοση. Ξενάγηση, ευλαβικό προσκύνημα στο Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου και αναχωρούμε για την εκκλησία της Παναγίας Βλαχερνών. Είναι από τα γνωστότερα ιερά της Παναγίας και ένα από τα σημαντικότερα Ορθόδοξα προσκυνήματα της Πόλης. Βρίσκεται στις Βλαχέρνες, στην περίφημη αυτή συνοικία της Κωνσταντινούπολης, όπου εκτός του ναού υπήρχε και βασιλικό παλάτι. Ο Ναός έγινε γνωστός από την παλαιότατη και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας των Βλαχερνών, που παριστάνει την Θεοτόκο όρθια δεομένη με τα χέρια υψωμένα στον ουρανό, έχοντας στο στήθος της εγκόλπιο με τον Ιησού. Είναι η υπέρμαχος Στρατηγός, που σε ανάμνηση της βοήθείας της Θεοτόκου προς τους υπερασπιστές του Βυζαντίου εναντίον των Περσών και Ρώσων, γράφηκε ο γνωστός σε όλους Ακάθιστος Ύμνος τον οποίο και θα ψάλουμε. Θα θαυμάσουμε το απαράμιλλο κάλλος του Ναού,  θα ακούσουμε θαύματα της Παναγίας και θα συνεχίσουμε για τη Μονή της Χώρας. Υπήρξε ελληνικό χριστιανικό μοναστήρι μέχρι το 16ο αιώνα, όταν οι Οθωμανοί το μετέτρεψαν σε τζαμί, ενώ από το 1958 λειτουργεί ως μουσείο.

Το Μουσείο της Χώρας χαρακτηρίζεται ως η «Καπέλα Σιξτίνα της Κωνσταντινούπολης», διότι τα ψηφιδωτά και οι τοιχογραφίες που τo διακοσμούν είναι από τα πιο ωραία και ιδιαίτερα της Βυζαντινής περιόδου, καθώς γοητεύουν με την αρμονία που έχουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων που απεικονίζονται. Ξεχωρίζουν τα ψηφιδωτά που αναπαριστούν τη ζωή της Παναγίας, εκείνα που δείχνουν τον Χριστό σε νεαρή ηλικία και οι σκηνές της Ανάστασης. Εντυπωσιακό είναι επίσης το μωσαϊκό του Θεοδώρου του Μετοχίτη, που τον δείχνει να προσφέρει το σχέδιο του ναού στον Χριστό. Τα ψηφιδωτά που είχαν καλυφθεί με ασβεστοκονίαμα την περίοδο που είχε μετατραπεί σε τζαμί, αποκαλύφθηκαν από το Αμερικανικό Βυζαντινό Ινστιτούτο.

Ακολουθεί επίσκεψη στην εντυπωσιακή Αιγυπτιακή Αγορά (Misir Carsisi) στη συνοικία Eminönü, με τις αμέτρητες «πυραμίδες» μπαχαρικών από την Ανατολή, τις ιδιαίτερες ποικιλίες τσαγιού, τα βότανα, τα φημισμένα τουρκικά λουκούμια και τον αυθεντικό παστουρμά. Εντυπωσιασμένοι από τα χρώματα, τις μυρωδιές και τις αμέτρητες γεύσεις, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Δείπνο σε ταβέρνα, ελεύθερο βράδυ. Διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Σάββατο  13/07/19 Κωνσταντινούπολη – Κομοτηνή    

Μετά το πρωινό, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα, μέσω Σηλυβρίας, Ραιδεστού, Κεσάν, Κήπων. Έλεγχος διαβατηρίων και άφιξη στην Κομοτηνή (εάν έχουμε χρόνο θα επισκεφτούμε και την Αλεξανδρούπολη). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας «Αnatolia Hotel 4*». Ελεύθερο βράδυ. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα: Κυριακή  14/07/19  Κομοτηνή – Αθήνα

Μετά το πρωινό  θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα, με στάσεις για καφέ και φαγητό, με συντροφιά τις καλύτερες εικόνες και αναμνήσεις από το υπέροχο ταξίδι μας στη Βασιλεύουσα.

Καλό μας Ταξίδι!!!

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τη συμμετοχή σας, απαιτείται διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου.

TIMH KATATOMO ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ : 370,00€

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 140,00€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 

·         Πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία για την μεταφορά σας και περιηγήσεις βάσει προγράμματός μας .
  • (2) διαν/σεις με πρωινό στο ξενοδοχείο  «Anatolia hotel 4*» στην Κομοτηνή 
  • (4) διαν/σεις με πρωινό στο ξενοδοχείο  «Lion hotel 4*»  στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης στην πλατεία Ταξίμ 
·         (4) δείπνα ή γεύματα στην Κωνσταντινούπολη σε επιλεγμένα εστιατόρια.
·         Κρουαζιέρα στα Πριγκιπόνησα
·         Έμπειρος Ελληνόφωνος ξεναγός
·         Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια
·         Φ.Π.Α

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Είσοδοι σε μουσεία – αρχαιολογικούς χώρους

Ποτά και αναψυκτικά στα γεύματα

Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό στο πρόγραμμα

 

 

Παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας στο παρακάτω τηλέφωνο 210 - 9582349