Ask2travelAsk2travel
Forgot password?

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

thraki-alexa-kato7-900

4/ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 

ΑΘΗΝΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΦΕΡΕΣ –  ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣΩΤΗΡΙΑΣ – ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ – ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ – ΣΟΥΦΛΙ  –  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ

 

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Αναχώρηση : 26/4/19 -29/4/19

Τύπος : Οδική οργανωμένη Εκδρομή

1Η ΗΜΕΡΑ :  M.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/04/19 ΑΘΗΝΑ  –  ΛΑΜΙΑ – ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση  και θα κάνουμε την πρώτη μας  στάση  στην  περιοχή  της  Λαμίας  για το καφεδάκι μας. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας και φθάνουμε στην περιοχή του Πλαταμώνα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να γευματίσουμε και να ξεκουραστούμε. Αναχωρούμε και παρακάμπτοντας την συμπρωτεύουσα και μέσω Εγνατίας Οδού συνεχίζουμε παράπλευρα στη λίμνη Κορώνεια-λίμνη Βόλβη- Απολλωνία – Ρεντίνα -Μακεδονικά Τέμπη – Ασπροβάλτα – Στρυμόνας ποταμός –Καβάλα -Ξάνθη-Κομοτηνή  για την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Είναι μία από τις νεότερες πόλεις στην Ελλάδα, που είναι πρωτεύουσα του Νομού Έβρου, σύγχρονη πόλη με ευθύγραμμους ανοιχτούς δρόμους το μοναδικό λιμάνι της Θράκης και ο σπουδαιότερος συγκοινωνιακός της κόμβος, δεδομένου ότι ήταν μόνο ένα ψαροχώρι μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, στα αρχαία χρόνια στη θέση της υπήρχε η αρχαία πόλη Σάλη που ιδρύθηκε από αποίκους από το νησί της Σαμοθράκης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας «Hotel Alexander Beach & Spa 5* ». Ξεκούραση. Δείπνο σε πλούσιο μπουφέ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας. Το βράδυ θα μεταβούμε στην καρδιά της Αλεξανδρουπόλεως και στο μοναδικό λόφο της είναι κτισμένος ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Νικολάου, του πολιούχου της. Η ιστορία της πόλεως είναι συνυφασμένη με το Ναό, επειδή τόσο το μικρό αρχικό κτίσμα όσο και το σημερινό μεγαλόπρεπο αποτέλεσε το πρώτο κύτταρο ανάπτυξης της πόλης. Εδώ θα παρακολουθήσουμε την πομπή των  Επιταφίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2Η ΗΜΕΡΑ : M.ΣΑΒΒΑΤΟ 27/04/2019 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΦΕΡΕΣ – ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ – ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ –ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ – ΣΟΥΦΛΙ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πλούσιο σε μπουφέ πρωινό μας αναχωρούμε για να γνωρίσουμε το ανατολικό άκρο της πατρίδας μας. Θα αναχωρήσουμε για τις Φέρες όπου θα έχουμε ξενάγηση. Είναι μια όμορφη κωμόπολη, με το παλιό μοναστήρι της Παναγίας Κοσμοσωτήριας του 12ου αιώνα που είναι μικρογραφία της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης και οι ντόπιοι αποκαλούν “Παρθενώνα” της Θράκης  από το οποίο σώζονται, το καθολικό της, ο περίφημος ναός της Αγίας Σοφίας. Στη συνέχεια  θα μεταβούμε το κέντρο πληροφόρησης Δέλτα Έβρου, όπου θα ενημερωθούμε για το τεράστιο Δέλτα που σχηματίζει ο Έβρος ποταμός πριν καταλήξει στο θρακικό πέλαγος, το οποίο προστατεύεται από την σύμβαση Ramsar και στο οποίο έχουν καταγραφεί περισσότερα από 320 είδη πουλιών, από τα 620 που έχουν καταγραφεί σε ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο. Μετά την ενημέρωση μας, θα πραγματοποιήσουμε την οδική διαδρομή  του Δέλτα  Έβρου, στα σύνορα με την Τουρκία, όπου ο ποταμός Έβρος σχηματίζει ένα πλούσιο Δέλτα, έναν υγρότοπο διεθνούς σημασίας, συνολικής έκτασης 200 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η μεγάλη ποικιλία τύπων βλάστησης στο Δέλτα  του Έβρου συνθέτει ένα ποικιλόμορφο μωσαϊκό.
Το Δέλτα του Έβρου φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία πουλιών και ζώων, μοναδική στον ευρωπαϊκό χώρο. Γοητευμένοι από τις μαγικές εικόνες της φύσης συνεχίζουμε το ταξίδι μας  για να το βορειότερο αστικό κέντρο της Ελλάδας, αλλά και η νεότερη πόλη της χώρας, που ορθώνεται στον Έβρο και έχει κρυφές ομορφιές που αξίζει να τις ανακαλύψετε. Η Νέα Ορεστιάδα ιδρύθηκε μόλις το 1923, από Έλληνες πρόσφυγες που κατάγονταν από την Αδριανούπολη και κυρίως από το προάστιό της Καραγάτς, ύστερα από τη Συνθήκη της Λωζάνης. Περιήγηση στην πόλη και ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Το ταξίδι μας συνεχίζεται για το Διδυμότειχο το οποίο κερδίζει το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών χάρη στο πολυπολιτισμικό άρωμα Ιστορίας που αναδίδει.

Σ’ αυτό το ακριτικό σημείο, υπάρχουν   τα έντονα  σημάδια του βυζαντινού παρελθόντος της πόλης στο κάστρο, ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδας με διατηρημένο ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι των τειχών του. Οι πύργοι της Βασιλοπούλας, του Πενταζώτου και του Κεχριού κλείνουν μέσα τους την παλιά πόλη. Περπατώντας στους δρόμους της θα δείτε όλους τους πολιτισμούς σε ένα πλάνο, καθώς η αρχιτεκτονική και η ανθρωπογεωγραφία συνθέτουν αρμονικά τη μουσουλμανική, εβραϊκή και χριστιανική παράδοση της Ροδόπης. Μετά την ξενάγησή μας θα υπάρχει χρόνος για ένα καφεδάκι. Επόμενος σταθμός μας το Σουφλί με την πλούσια πολιτιστική παράδοση. Κωμόπολη του Έβρου, φημισμένη για τα κουκουλάρικα μεταξωτά της, αρχοντικά χαρακτηριστικής αρχιτεκτονικής, που σε ένα από αυτά του Κουρτίδη (19ου αι.) στεγάζεται το Μουσείο Μεταξιού. Εδώ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε τα ψώνια μας, στο παζάρι της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, στην Αλεξανδρούπολη. Ξεκούραση και το βράδυ θα μεταβούμε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου, όπου θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία της Αναστάσεως και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για  το  Αναστάσιμο Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ 28/04/2019  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!! Άγιο Πάσχα, ημέρα ιερή η σημερινή για κάθε χριστιανό και ημέρα γλεντιού. Μετά το πλούσιο πρωινό μας, μπορούμε να περιηγηθούμε στους άνετους χώρους του ξενοδοχείου μας και θα παρακολουθήσουμε το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία, απολαμβάνοντας νοστιμότατους μεζέδες με  ουζάκι. Το μεσημέρι θα έχουμε ένα πλουσιοπάροχο πασχαλινό γεύμα και θα γλεντήσουμε με την συνοδεία ελληνικού παραδοσιακού συγκροτήματος. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε την Αλεξανδρούπολη για να γνωρίσουμε τα αξιοθέατα  της πόλης   όπως: τον Φάρο, κτίσμα του τέλους 19ου αιώνα, σύμβολο της πόλης στην ομώνυμη πλατεία, στην παραλία το Δημοτικό Πάρκο, το νεοκλασικό κτίριο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, καθώς και άλλα. Ελεύθερη περιήγηση για βόλτες και καφεδάκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 29/04/19  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ –  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρόγευμα θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν, όπου θα αναχωρήσουμε για την Νύμφη του Θερμαϊκού, την όμορφη Θεσσαλονίκη.

Εδώ θα έχουμε  ελεύθερο χρόνο για μια βόλτα στο κέντρο της πόλης, για να απολαύσουμε το καφεδάκι μας και να αγοράσουμε μυρωδάτα τσουρέκια και τρίγωνα Πανοράματος. Το ταξίδι μας συνεχίζετε με ενδιάμεσες στάσεις για να φτάσουμε στην Αθήνα πλημμυρισμένοι από όμορφες εικόνες και αναμνήσεις από τη μαγευτική Θράκη.

ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ!!!

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ : 260,00€

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : 120,00€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

·      Πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία για την μεταφορά σας και περιηγήσεις βάση προγράμματος σας.
  • (3) διαν/σεις με πρωινό και δείπνο στο ξενοδοχείο «ALEXANDER BEACH & SPA 5*» στην Αλεξανδρούπολη
  • Αναστάσιμο και Πασχαλινό γεύμα σε μπουφέ
·      Ασφάλεια αστικής ευθύνης
·      Φ.Π.Α
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

Είσοδοι σε μουσεία – αρχαιολογικούς χώρους.

Φόρος διαμονής 4€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση που πληρώνεται στο ξενοδοχείο

Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

Παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας στο παρακάτω τηλέφωνο 210 - 9582349