Ask2travelAsk2travel
Forgot password?

Πάσχα 2019- Πράγα, Δρέσδη, Βερολίνο


Dresdenask

ΠΑΣΧΑ 2019

ΠΡΑΓΑ – ΔΡΕΣΔΗ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ

 


Για αυτό το Πάσχα ετοιμάσαμε μια ιδιαίτερη εκδρομή για εσάς! Πράγα, Καστρούπολη, Κρουαζιέρα στο Μολδάβα, Κάρλοβυ Βάρυ, Δρέσδη, Λειψία, Βερολίνο, Πότσδαμ…
Γραφικοί προορισμοί, μοναδικές στιγμές σε μια εκδρομή που θα σας μείνει αξέχαστη…!

Εκδρομή: Πράγα, Δρέσδη, Βερολίνο

Αναχώρηση : 27 Απριλίου 2019 – 2 Μαΐου 2019

Τύπος : Αεροπορική οργανωμένη Εκδρομή

Ημέρα 1 (27/4/2019)

ΑΘΗΝΑ, ΠΡΑΓΑ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για το Βερολίνο με απευθείας πτήση της Aegean Airlines. Άφιξη στην Πράγα και συνάντηση στο αεροδρόμιο με τον τοπικό ξεναγό/συνοδό. Ακολουθεί μεταφορά στο ιστορικό κέντρο και ξενάγηση στη μαγευτική Παλιά Πόλη της Πράγας. Θα ξεκινήσουμε από το σύγχρονο κέντρο της πόλης, την πλατεία του Βάτσλαβ, στην κορυφή της οποίας δεσπόζουν μεγαλόπρεπα το άγαλμα του Αγ. Βάτσλαβ και το Εθνικό Μουσείο. Στη συνέχεια της διαδρομή μας, μέσα από τα γραφικά στενά, θα συναντήσουμε το Θέατρο των Τάξεων, όπου έκανε παγκόσμια πρεμιέρα η όπερα του Μότσαρτ «Don Giovanni» και θα βρεθούμε στην πλατεία της Παλιάς Πόλης, όπου θα θαυμάσουμε το ιστορικό μεσαιωνικό Δημαρχείο, το περίφημο αστρονομικό ρολόι με την «Παρέλαση των Αποστόλων» και τον επιβλητικό ναό της Παναγίας του Τυν, με δύο παρόμοια αλλά διαφορετικά καμπαναριά. Από εκεί θα δούμε το γοτθικό Πύργο της Πυρίτιδας που στέκεται υπέροχα δίπλα στο αρτ-νουβό Σπίτι των Δημοτών, στην Πλατεία Δημοκρατίας. Μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της «βασιλικής οδού» θα οδηγηθούμε στην πέτρινη γέφυρα του Καρόλου με τα 30 αγάλματα, σημείο αναφοράς για κάθε επισκέπτη και σύμβολο της πόλης. Φυσικά, δεν θα παραλείψουμε το Κλεμεντίνουμ, ένα ιστορικό συγκρότημα κτιρίων που τον 18ο αιώνα ήταν γνωστό ως το μεγαλύτερο κολέγιο Ιησουιτών στον κόσμο και σήμερα στεγάζει την πανέμορφη Εθνική Βιβλιοθήκη, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το παλαιότερο και μεγαλύτερο τσεχικό πανεπιστήμιο, και το εντυπωσιακό μέγαρο της Φιλαρμονικής (Ρουντολφίνουμ) στην πλατεία του Γιαν Πάλαχ. Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και παραλαβή δωματίων. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ μεταφορά σε Ορθόδοξο Ναό για να παραστούμε στη λειτουργία της Αναστάσεως.

Ημέρα 2 (28/4/2019)

ΠΡΑΓΑ, ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ, ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΜΟΛΔΑΒΑ

Μετά το πρωινό ξεκινά η ξενάγησή μας στην περιοχή του κάστρου της Πράγας και της Καστρούπολης (συνοικία Χράντσανι). Θα ξεκινήσουμε με το ιστορικό μοναστήρι Λορέτο με τους θαυμάσιους εκκλησιαστικούς θησαυρούς και το μοναστήρι του Στραχόφ με τις υπέροχες εκκλησιαστικές βιβλιοθήκες, το ανάκτορο Σβάρτσενβεργκ, την αρχιεπισκοπή της Πράγας και τον υπέροχο ναό του Αγ. Νικολάου, χτισμένο σε ρυθμό μπαρόκ. Μέσα στο κάστρο θα θαυμάσουμε τον επιβλητικό γοτθικό καθεδρικό ναό του Αγ. Βίτου και το παρεκκλήσι του Αγ. Βάτσλαβ, προστάτη της χώρας, τη βασιλική του Αγ. Γεωργίου –το παλαιότερο διατηρημένο θρησκευτικό κτίριο στην Πράγα– και τα παλάτια που διέμεναν οι δούκες και οι βασιλιάδες της Βοημίας. Σήμερα, ένα από τα παλάτια είναι η έδρα του προέδρου της χώρας. Θα διαβούμε τη «χρυσή οδό» με τα πολύχρωμα σπίτια, που τον 16ο και 17ο αιώνα αποτελούσε έδρα των αλχημιστών και θα κατηφορίσουμε τη γνωστή οδό Νερούντοβα. Μετά το πέρας της ξενάγησης θα επιβιβαστούμε από την όχθη του «Μικρού μέρους» (Μαλά στράνα) –μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα– σε καραβάκι, επί του οποίου θα απολαύσουμε τη μοναδική θέα του ποταμού Μολδάβα στη δίωρη κρουαζιέρα με γεύμα. Από το ποταμόπλοιο θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το νησί Κάμπα, το Εθνικό Θέατρο, το διάσημο σπίτι που χορεύει και το φρούριο Βίσεχραντ, χτισμένο πάνω στο λόφο. Απόγευμα ελεύθερο.

Ημέρα 3 (29/4/2019)

ΠΡΑΓΑ, ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ, ΔΡΕΣΔΗ

Πρωινό, παράδοση δωματίων και αναχώρηση για την περίφημη τσεχική λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ, γνωστή για τις ιαματικές της πηγές, το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου, τη μαγική ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τα πανέμορφα κτίρια του ιστορικού κέντρου και τον ρομαντικό ποταμό Τέπλα, δίπλα στον οποίο περπάτησαν μεγάλες προσωπικότητες της εποχής όπως ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Τσάρος της Ρωσίας Πέτρος ο Μέγας. Θα κάνουμε τον πανοραμικό γύρο της λουτρόπολης από ψηλά και θα αφιχθούμε στο ιστορικό κτίριο των λουτρών και το φημισμένο ξενοδοχείο Pupp, από όπου θα συνεχίσουμε με πεζή ξενάγηση και θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τη θερμή πηγή, το τοπικό μουσείο και το Μύλο Κολονάντε, καθώς επίσης και το αυτοκρατορικό θεραπευτήριο, το θέατρο της πόλης, τις στοές και τα περιστύλια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών που στεγάζουν τις ιαματικές πηγές, το φυσικό θερμοπίδακα και τη ρωσική εκκλησία στην άκρη της πόλης, δίπλα στο δάσος. Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο. Στη συνέχεια, ήρθε η στιγμή στην οποία θα αφήσουμε πίσω μας την Τσεχία με τις καλύτερες των εντυπώσεων και θα πάρουμε το δρόμο για την είσοδό μας στη Γερμανία. Πρώτη στη σειρά, από τις πόλεις που θα επισκεφθούμε θα είναι η πρωτεύουσα της Σαξονίας, η Δρέσδη, που μαγεύει τους επισκέπτες της με ένα σαγηνευτικό μείγμα παράδοσης και μοντέρνου στιλ. Ένας περίπατος στο ονειρεμένο κέντρο, που φιλοξενούσε την έδρα των εκλεκτόρων της Σαξονίας, αποκαλύπτει τη μοναδική γοητεία της πόλης, η οποία δικαίως ονομάζεται και η «Φλωρεντία του Έλβα». Στην αριστερή όχθη, στην καμπύλη ενός γοητευτικού τόξου του ποταμού, βρίσκεται το κέντρο της Δρέσδης που κοσμείται με υπέροχα κτίρια από την εποχή της Αναγέννησης, του Μπαρόκ και του Νεοκλασικισμού. Παρά τις σοβαρές καταστροφές που υπέστη κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο ιστορικό κέντρο έχουν διατηρηθεί ή αναστηλωθεί πολλά όμορφα κτίρια. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Η εκκλησία Frauenkirche, το παλάτι Zwinger, η όπερα του Semper, τα ανάκτορα Elbschlösser ή η πόλη των κήπων Hellerau, αποτελούν λίγα μόνο από τα υπέροχα αξιοθέατα της Δρέσδης. Θα ξεναγηθούμε σπιθαμή προς σπιθαμή στο ιστορικό της κέντρο, άλλωστε η μοναδική τοποθεσία του ξενοδοχείου μάς δίνει άθελά του την ευκαιρία να περπατήσουμε την πόλη και το βράδυ, όταν όλα είναι φωτισμένα και ακόμη πιο όμορφα.

Ημέρα 4 (30/4/2019)

ΔΡΕΣΔΗ, ΛΕΙΨΙΑ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Πρωινό, παράδοση δωματίων και άμεση αναχώρηση για τη Λειψία. Εδώ γεννήθηκε ο Ρίχαρντ Βάγκνερ, έπαιξε εκκλησιαστικό όργανο ο Μότσαρτ και για 27 χρόνια ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ ήταν διευθυντής της διάσημης χορωδίας της. Στο κέντρο της παλιάς πόλης βρίσκεται η τεράστια Marktplatz, όπου δεσπόζει το Παλαιό Δημαρχείο, ένα από τα ωραιότερα αναγεννησιακά κτίρια της Γερμανίας, που χτίστηκε το 1556 και φιλοξενεί το Μουσείο Ιστορίας της Πόλης. Ο μεγαλύτερος τερματικός σιδηροδρομικός σταθμός της Ευρώπης, οι πολλοί και λαμπρά ανακαινισμένοι εμπορικοί και εκθεσιακοί χώροι, καθώς και ο εκτεταμένος πανεπιστημιακός χώρος με τα κτίρια εποχής εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Ελεύθερος χρόνος και άμεση αναχώρηση για τη γερμανική πρωτεύουσα. Με την άφιξη μας θα ξεκινήσουμε το πρώτο μέρος της ξενάγησής μας στην εντυπωσιακή αυτή πόλη. Θα γνωρίσουμε τη σύγχρονη αλλά και την παλαιά ιστορία μίας πόλης-σύμβολο που μέχρι το 1989 ήταν χωρισμένη στα δύο από το περίφημο «Τείχος του Βερολίνου». Πρώτη στάση θα είναι η Πύλη του Βραδεμβούργου, το έμβλημα της πόλης, που χτίστηκε το 1792 και υπήρξε σημείο αναφοράς όλων των σπουδαίων γεγονότων που συντάραξαν το Βερολίνο μέχρι την πτώση του Τείχους. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Παραλαβή και τακτοποίηση δωματίων. Απόγευμα ελεύθερο.

 

Ημέρα 5 (1/5/2019)

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και άμεση αναχώρηση για το δεύτερο μέρος της ξενάγησής μας στη μοναδική αυτή πόλη. Θα διασχίσουμε τη «Λεωφόρο των ηγεμόνων», την πασίγνωστη Κουρφύστερνταμ, θα θαυμάσουμε την καινούρια πλατεία Πότσνταμερ (Sony Center), θα δούμε ένα από τα τελευταία κομμάτια του Τείχους, το ιστορικό σημείο διέλευσης των συνόρων Check Point Charlie, τη λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν με τα εντυπωσιακά κτίρια, το Δημαρχείο, την Όπερα, την εκκλησία Νικολάι, το Νησί των Μουσείων (Μουσείο Περγάμου) και το πλήρως ανακαινισμένο Ράιχσταγκ. Απόγευμα ελεύθερο να περιηγηθείτε στο Βερολίνο με την ανυπέρβλητη αρχιτεκτονική του.

Ημέρα 6 (2/4/2019)

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΠΟΤΣΔΑΜ, ΑΘΗΝΑ

Πρωινό, παράδοση δωματίων και άμεση αναχώρηση για εκδρομή στο Πότσδαμ. Η πόλη αυτή απετέλεσε την έδρα των αυτοκρατόρων της Γερμανίας, με τα ανάκτορα του Σαν Σουσί (πρώην κατοικία του Φρειδερίκου Β’) και του Νέου Παλατιού. Θα περάσουμε πάνω από τη γέφυρα Γκλίνικερμπρικε, εκεί όπου γίνονταν οι ανταλλαγές των κατασκόπων μέχρι την πτώση του Τείχους. Τέλος, θα δούμε το περίφημο «Ολλανδικό τετράγωνο» και την πασίγνωστη ρωσική συνοικία Αlexandrovska με καλλιτεχνικά ξύλινα σπίτια. Χρόνος ελεύθερος για καφέ ή φαγητό. Αμέσως μετά αναχώρηση και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Βερολίνου για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΤΙΜΗ/ΑΤΟΜΟ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

ΤΙΜΗ/ΑΤΟΜΟ

27/4/2019 8 Prague

(27-29/4)

Pentahotel Prague (4*)
Dresden

(29-30/4)

NH Collection Dresden Altmarkt (4*) € 695 945
Berlin

(30/4-2/5))

Leonardo Hotel Berlin-Mitte (4*)

Περιλαμβάνονται:

 1. Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean Airlines
 2. Mία (1) αποσκευή έως 22 kgs και μία (1) χειραποσκευή έως 8kgs ανά άτομο
 3. Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε κεντρικά ξενοδοχεία 4*
 4. Πρωινό καθημερινά
 5. Τρία (3) γεύματα συνολικά
 6. Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια της Πράγας και του Βερολίνου
 7. Όλες οι μεταφορές – ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 8. Μεταφορά σε Ορθόδοξη Ναό για τη λειτουργία της Αναστάσεως
 9. Τοπικός συνεργάτης-ξεναγός για όλες τις ημέρες
 10. Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
 11. Ενημερωτικά έντυπα
 12. Ταξιδιωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 1. Φόροι αεροδρομίων (€ 150,00)
 2. Δημοτικός φόρος διαμονής, ο οποίος καταβάλλεται απευθείας στα ξενοδοχεία (όπου και αν αυτός ζητηθεί)
 3. Εισιτήρια εισόδου σε μουσεία, μνημεία και άλλα αξιοθέατα (όπου και αν αυτό απαιτείται)
 4. Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα

 

Tips:

 • Με δεδομένη την ελληνική καταγωγή των τοπικών συνεργατών μας, μη διστάσετε να ζητήσετε πληροφορίες προκειμένου να αξιοποιήσετε όσο το δυνατό καλύτερα τον ελεύθερο σας χρόνο σε όλες τις πόλεις

Σημειώσεις:

 • Η ροή και το πρόγραμμα των ξεναγήσεων οριστικοποιείται το αργότερο τρεις (3) ημέρες πριν από την αναχώρηση με την παραλαβή του αναλυτικού ημερήσιου προγράμματος (ενημερωτικό εκδρομής)
 • Η σειρά των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς όμως να παραληφθεί καμία επίσκεψη
 • Ο ναός της Περγάμου και τα περισσότερα ελληνικά εκθέματα στο Μουσείο της Περγάμου δεν είναι επισκέψιμα από το κοινό λόγω εργασιών συντήρησης έως το
 • Προκειμένου να ταξιδέψετε φροντίστε να έχετε μαζί σας διαβατήριο εν ισχύ και νέου τύπου ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες
 • Στα περισσότερα ξενοδοχεία το τρίκλινο δωμάτιο είναι ουσιαστικά δίκλινο με προσθήκη τρίτης κλίνης. Ως εκ τούτου, μειώνεται ο ελεύθερος χώρος του δωματίου

 

 

ΠΤΗΣΕΙΣ
ΑΤΗPRG     27APR     A3864   08:35-10:15
TXLATH      02MAY    A3823   16:15-20:00

Παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας στο παρακάτω τηλέφωνο 210 - 9582349